Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) #111 Red IPA 14,1°,59 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 4,00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 1 60,0 % 2,61 L 1,30 kg MEP@ALE (5,5 EBC) Grain 2 19,5 % 0,85 L 0,45 kg Vienna (BestMälz) (8,0 EBC) Grain 3 6,7 % 0,29 L 0,32 kg Munich (BestMälz) (15,0 EBC) Grain 4 4,8 % 0,21 L 0,20 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 5 3,0 % 0,13 L 0,15 kg Caraaroma (Weyermann) (350,7 EBC) Grain 6 2,2 % 0,10 L 0,15 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 7 2,2 % 0,10 L 0,10 kg Carafa Special II (Weyermann) (817,5 EBC) Grain 8 1,5 % 0,07 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,34 L of water at 76,5 C 67,0 C 45 min 72 Add 0,02 L of water and heat to 72,0 C over 4 min 72,0 C 15 min Mash Out Error: Infusion temperature above boiling. Add more water! 76,0 C 1 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 21,91 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 32,62 L Estimated pre-boil gravity is 11,788 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 45,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 47,4 IBUs - 50,00 g Mosaic [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 10 4,9 IBUs - 40,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 2,0 min Hop 11 3,6 IBUs - 20,00 g Simcoe [13,10 %] - Boil 2,0 min Hop 12 2,1 IBUs - 17,00 g Citra [13,50 %] - Boil 2,0 min Hop 13 1,9 IBUs - Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 50,00 g Mosaic [12,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 15 0,0 IBUs - 50,00 g Simcoe [13,10 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 16 0,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 28,12 L and Est Post Boil Gravity: 14,126 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 26,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg San Diego Super Yeast (White Labs #WLP090) Yeast 14 - - Measure Actual Original Gravity _______ (Target: 14,126 Plato) Measure Actual Batch Volume _______ (Target: 26,00 L) Edytowane 21 Maja 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #112 Catharina Sour 12,1°,10 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,00 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 1 33,3 % 1,96 L 3,00 kg Soufflet Pils (3,5 EBC) Grain 2 33,3 % 1,96 L 1,50 kg Fruit - Passion fruit (0,0 EBC) Grain 3 16,7 % 0,98 L 0,50 kg Fruit - Banana (0,0 EBC) Grain 4 5,6 % 0,33 L 0,50 kg Fruit - Guava (0,0 EBC) Grain 5 5,6 % 0,33 L 0,50 kg Fruit - Mango (0,0 EBC) Grain 6 5,6 % 0,33 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 27,00 L of water at 75,5 C 67,0 C 45 min 72 Add -0,20 L of water at 72,0 C 72,0 C 15 min Mash Out Add -0,20 L of water and heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 1 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 17,12 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 34,71 L Estimated pre-boil gravity is 10,217 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 25,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 30,0 min Hop 7 10,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 30,21 L and Est Post Boil Gravity: 12,146 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 28,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg San Diego Super Yeast (White Labs #WLP090) Lactobacillus (Lalemand #) [50,28 ml] Yeast 8 - - Measure Actual Original Gravity _______ (Target: 12,146 Plato) Measure Actual Batch Volume _______ (Target: 28,00 L) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #113 Brut IPA 13,5°,35 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 2,80 kg Pilzneński (3,2 EBC) Grain 1 45,4 % 1,83 L 1,37 kg Soufflet Pils (3,5 EBC) Grain 2 22,2 % 0,89 L 1,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 16,2 % 0,65 L 0,70 kg Rice, Jasminowy (2,0 EBC) Grain 4 11,3 % 0,46 L 0,30 kg Rice, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 4,9 % 0,20 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 20,38 L of water at 71,4 C 64,0 C 45 min 72 Add -0,02 L of water and heat to 72,0 C over 4 min 72,0 C 15 min Mash out Add -0,02 L of water at 76,0 C 76,0 C 76 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 19,00 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 33,15 L Estimated pre-boil gravity is 11,322 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 5,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 5,3 IBUs - 20,00 g Sabro [15,00 %] - Boil 10,0 min Hop 7 10,4 IBUs - 10,00 g Mosaic [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 4,2 IBUs - Steeped Hops Amt Name Type # %/IBU Volume 50,00 g Mosaic [12,00 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 9 6,9 IBUs - 50,00 g Sabro [15,00 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 10 8,7 IBUs - Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 50,00 g Sabro [15,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs - 25,00 g Mosaic [12,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 13 0,0 IBUs - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #114 Homegrown Hop IPA 13,2°,56 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,10 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 3 62,1 % 2,02 L 1,89 kg Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC) Grain 4 37,9 % 1,24 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 21,99 L of water at 69,7 C 64,0 C 60 min Mash Out Add 0,22 L of water and heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 1 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 17,80 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 28,00 L Estimated pre-boil gravity is 10,223 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 40,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 56,1 IBUs - 440,00 g Willamette [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 25,08 L and Est Post Boil Gravity: 13,177 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 19,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [124,21 ml] Yeast 7 - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #115 Summer Ale 12,5°,29 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,90 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 2 45,8 % 1,24 L 1,80 kg BEST Pale Ale (BESTMALZ) (6,0 EBC) Grain 3 43,4 % 1,17 L 0,45 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 4 10,8 % 0,29 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,82 L of water at 70,3 C 64,0 C 60 min MashOut Add 0,00 L of water at 77,0 C 77,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 18,73 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 25,40 L Estimated pre-boil gravity is 10,712 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 15,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 20,7 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 6 - - 20,00 g Cascade [7,10 %] - Boil 10,0 min Hop 7 6,4 IBUs - 15,00 g Fuggles [3,20 %] - Boil 10,0 min Hop 8 2,2 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 22,40 L and Est Post Boil Gravity: 12,570 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 19,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [124,21 ml] Yeast 9 - - Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 30,00 g Cascade [7,10 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 10 0,0 IBUs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) #116 Australian Sparkling Ale 11,6°,28 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,05 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 1 82,7 % 1,99 L 0,26 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 2 7,0 % 0,17 L 0,05 kg Crystal Dark Malt (Thomas Fawcett) (300,0 EBC) Grain 3 1,4 % 0,03 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 15,76 L of water at 70,3 C 64,0 C 45 min Mash Step Add 0,00 L of water at 72,0 C 72,0 C 15 min Mash Step Add 0,00 L of water at 76,0 C 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 21,79 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 27,19 L Estimated pre-boil gravity is 9,649 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 0,33 kg Sugar, Table (Sucrose) [Boil] (2,0 EBC) Sugar 4 8,9 % 0,21 L 30,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 18,7 IBUs - 5,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 6,8 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 7 - - 10,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 2,3 IBUs - 10,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 23,44 L and Est Post Boil Gravity: 11,581 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 20,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [124,21 ml] Yeast 10 - - Edytowane 21 Maja 2020 przez Pan Łyżwa Kaniutek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #117 Munich Helles 10°,20 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,47 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 2 86,8 % 2,26 L 0,53 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 3 13,2 % 0,34 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Acid Add 17,43 L of water at 39,4 C 38,0 C 15 min Protein Heat to 50,0 C over 4 min 50,0 C 15 min Beta Heat to 63,0 C over 4 min 63,0 C 45 min Alpha Heat to 70,0 C over 4 min 70,0 C 15 min Mash Out Heat to 77,0 C over 4 min 77,0 C 2 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 27,09 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 33,52 L Estimated pre-boil gravity is 7,430 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 21,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 80,0 min Hop 4 15,1 IBUs - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 5 5,1 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 6 - - 20,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 25,52 L and Est Post Boil Gravity: 10,073 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 22,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg Augustiner Lager (Omega #OYL-114) Yeast 8 - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #118 German Pilsner 12°,37 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,60 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 1 90,9 % 2,35 L 0,36 kg Caramel Pils (BestMälz) (5,0 EBC) Grain 2 9,1 % 0,23 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,33 L of water at 72,1 C 65,6 C 75 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 19,78 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 26,15 L Estimated pre-boil gravity is 9,940 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 40,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 28,4 IBUs - 25,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 4 8,8 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 22,40 L and Est Post Boil Gravity: 12,001 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 19,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg German Bock Lager (White Labs #WLP833) [35,49 ml] Yeast 5 - - Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 50,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 6 0,0 IBUs - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) #119 Dunkel Bock 16,2°,37 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,73 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 1 57,1 % 2,43 L 1,59 kg Munich (BestMälz) (15,0 EBC) Grain 2 24,3 % 1,04 L 0,66 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 3 10,1 % 0,43 L 0,33 kg Caramunich III (Weyermann) (139,9 EBC) Grain 4 5,1 % 0,22 L 0,15 kg BEST Melanoidin (BESTMALZ) (70,0 EBC) Grain 5 2,3 % 0,10 L 0,04 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 6 0,6 % 0,03 L 0,03 kg Chocolate (BestMälz) (900,0 EBC) Grain 7 0,4 % 0,02 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 24,04 L of water at 71,4 C 65,0 C 45 min Mash Step Add 0,00 L of water at 72,0 C 72,0 C 15 min Mash Step Add 0,00 L of water at 76,0 C 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 14,02 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 24,52 L Estimated pre-boil gravity is 12,368 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 50,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 60,0 min Hop 8 37,6 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 9 - - Estimated Post Boil Vol: 19,27 L and Est Post Boil Gravity: 16,172 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 16,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg German Bock Lager (White Labs #WLP833) [35,49 ml] Yeast 10 - - Edytowane 21 Maja 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) #120 International Lager 11,4°,23 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,82 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 1 97,4 % 2,49 L 0,10 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 2 2,6 % 0,07 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,23 L of water at 70,3 C 64,0 C 30 min Mash Step Add 0,00 L of water at 72,0 C 72,0 C 30 min Mash Step Add 0,00 L of water at 76,0 C 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 21,63 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 27,94 L Estimated pre-boil gravity is 9,270 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 10,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 13,9 IBUs - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 4 5,2 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 - - 30,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 6 4,2 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 23,44 L and Est Post Boil Gravity: 11,424 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 20,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg North American Lager (Wyeast Labs #2272) [124,21 ml] Yeast 7 - - Edytowane 21 Maja 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #121 Yanamote Sen 12,5°,23 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,29 kg BEST Heidelberg (BESTMALZ) (2,9 EBC) Grain 1 80,0 % 2,14 L 0,82 kg Rice, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 20,0 % 0,54 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,72 L of water at 68,0 C 62,0 C 45 min Mash Step Add 0,00 L of water at 72,0 C 72,0 C 45 min Mash Step Add 0,00 L of water at 77,0 C 77,0 C 10 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 21,40 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 28,00 L Estimated pre-boil gravity is 9,694 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 7,00 g Sorachi Ace [12,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 11,4 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 4 - - 15,00 g Sorachi Ace [12,50 %] - Boil 10,0 min Hop 5 8,8 IBUs - 10,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,6 IBUs - 28,00 g Sorachi Ace [12,50 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 23,50 L and Est Post Boil Gravity: 12,502 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 19,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 9 - - Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 25,00 g Citra [12,90 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 10 0,0 IBUs - 25,00 g Sorachi Ace [12,50 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 11 0,0 IBUs - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) #122 Little APA 7°, 14 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,58 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 1 65,4 % 1,03 L 0,32 kg Oats, Golden Naked®™ (Simpsons) (18,0 EBC) Grain 2 13,3 % 0,21 L 0,24 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 3 9,8 % 0,15 L 0,16 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 4 6,6 % 0,10 L 0,12 kg Caramel Pils (BestMälz) (5,0 EBC) Grain 5 4,9 % 0,08 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 13,30 L of water at 78,9 C 72,0 C 60 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 24,12 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 28,00 L Estimated pre-boil gravity is 5,328 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 15,00 g Mosaic [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 14,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 25,29 L and Est Post Boil Gravity: 7,062 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 18,50 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg Coastal Haze Ale Yeast Blend (White Labs #WLP067) [50,28 ml] Yeast 7 - - Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 40,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 8 0,0 IBUs - 30,00 g Mosaic [12,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 9 0,0 IBUs - Edytowane 21 Maja 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 #123 APA 12,8°, 47 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,48 kg Pale Ale Malt, Extra (Simpsons ) (3,4 EBC) Grain 1 76,0 % 2,27 L 0,75 kg Oats, Golden Naked®™ (Simpsons) (18,0 EBC) Grain 2 16,4 % 0,49 L 0,35 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 3 7,6 % 0,23 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 18,94 L of water at 73,8 C 67,0 C 60 min Mash Step Heat to 72,0 C over 4 min 72,0 C 15 min Mash Step Heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 17,54 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 24,90 L Estimated pre-boil gravity is 11,152 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 10,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 13,6 IBUs - 15,00 g Amarillo [9,80 %] - Boil 10,0 min Hop 5 6,6 IBUs - 15,00 g Citra [12,90 %] - Boil 10,0 min Hop 6 8,6 IBUs - 15,00 g Amarillo [9,80 %] - Boil 5,0 min Hop 7 3,6 IBUs - 15,00 g Citra [12,90 %] - Boil 5,0 min Hop 8 4,8 IBUs - Steeped Hops Amt Name Type # %/IBU Volume 30,00 g Amarillo [9,20 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 9 4,1 IBUs - 30,00 g Citra [13,50 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 10 6,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 22,40 L and Est Post Boil Gravity: 12,837 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 19,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg Coastal Haze Ale Yeast Blend (White Labs #WLP067) [50,28 ml] Yeast 11 - - Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 30,00 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs - 30,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 13 0,0 IBUs - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 21 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Ładne tabelki. Pan Łyżwa i alert 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 #124 AIPA 13,6°, 47 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,80 kg MEP Pilsner (4,1 EBC) Grain 1 71,3 % 2,48 L 0,74 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 2 13,9 % 0,48 L 0,59 kg Oats, Golden Naked®™ (Simpsons) (18,0 EBC) Grain 3 11,1 % 0,38 L 0,20 kg BEST Pale Ale (BESTMALZ) (6,0 EBC) Grain 4 3,8 % 0,13 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 20,90 L of water at 71,4 C 65,0 C 60 min Mash Step Heat to 72,0 C over 4 min 72,0 C 15 min Mash Step Heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 16,33 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 24,90 L Estimated pre-boil gravity is 11,765 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 15,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 19,9 IBUs - 20,00 g BRU-1 [14,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 12,2 IBUs - 20,00 g Cascade [7,80 %] - Boil 10,0 min Hop 7 6,8 IBUs - 20,00 g BRU-1 [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 6,7 IBUs - 20,00 g Cascade [8,30 %] - Boil 5,0 min Hop 9 4,0 IBUs - Steeped Hops Amt Name Type # %/IBU Volume 40,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 10 7,1 IBUs - 20,00 g BRU-1 [14,00 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 11 4,1 IBUs - 20,00 g Cascade [7,10 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 12 2,1 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 22,40 L and Est Post Boil Gravity: 13,538 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 19,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg Coastal Haze Ale Yeast Blend (White Labs #WLP067) [50,28 ml] Yeast 13 - - Measure Actual Original Gravity _______ (Target: 13,538 Plato) Measure Actual Batch Volume _______ (Target: 19,00 L) Fermentation Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 40,00 g BRU-1 [14,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 14 0,0 IBUs - 40,00 g Cascade [8,30 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 15 0,0 IBUs - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 #125 International Lager 11°, 27 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,57 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 1 38,5 % 1,02 L 1,20 kg MEP Pilsner (4,1 EBC) Grain 2 29,4 % 0,78 L 1,20 kg Pilzneński (3,2 EBC) Grain 3 29,4 % 0,78 L 0,11 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 4 2,6 % 0,07 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,63 L of water at 70,3 C 64,0 C 30 min Mash Step Add 0,00 L of water at 72,0 C 72,0 C 30 min Mash Step Add 0,00 L of water at 76,0 C 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 18,79 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 25,33 L Estimated pre-boil gravity is 8,755 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 10,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 15,9 IBUs - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 6 5,9 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 7 - - 30,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 8 4,8 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 20,83 L and Est Post Boil Gravity: 11,003 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 17,50 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg North American Lager (Wyeast Labs #2272) [124,21 ml] Yeast 9 - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 #126 Light Lager 9,5°, 15 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,40 kg BEST Heidelberg (BESTMALZ) (2,9 EBC) Grain 1 42,5 % 0,91 L 1,20 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 2 36,4 % 0,78 L 0,64 kg Rice, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 19,3 % 0,41 L 0,06 kg Caramel Pils (BestMälz) (5,0 EBC) Grain 4 1,8 % 0,04 L 90,00 g Marynka [3,00 %] - Mash 60,0 min Hop 5 7,7 IBUs - Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 15,60 L of water at 71,4 C 65,0 C 60 min Mash Step Add 0,00 L of water at 76,0 C 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 20,33 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 25,62 L Estimated pre-boil gravity is 7,907 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 10,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 7,8 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 7 - - Estimated Post Boil Vol: 21,87 L and Est Post Boil Gravity: 9,593 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 18,50 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg North American Lager (Wyeast Labs #2272) [124,21 ml] Yeast 8 - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) #127 Yanamote Sen 11,1°, 19 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,29 kg BEST Heidelberg (BESTMALZ) (2,9 EBC) Grain 1 80,0 % 2,14 L 0,82 kg Rice, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 20,0 % 0,54 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,72 L of water at 68,0 C 62,0 C 45 min Mash Step Add 0,00 L of water at 72,0 C 72,0 C 45 min Mash Step Add 0,00 L of water at 77,0 C 77,0 C 10 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 19,25 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 25,85 L Estimated pre-boil gravity is 8,900 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 5,00 g Sorachi Ace [12,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 8,8 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 4 - - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 5 4,2 IBUs - 10,00 g Sorachi Ace [12,50 %] - Boil 10,0 min Hop 6 6,4 IBUs - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs - 15,00 g Sorachi Ace [12,50 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 21,35 L and Est Post Boil Gravity: 11,138 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 18,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg North American Lager (Wyeast Labs #2272) [124,21 ml] Yeast 9 - - Edytowane 27 Listopada 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 #128 International Dark Lager 12,8°, 18 IBU Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,92 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 1 43,1 % 1,25 L 1,86 kg Vienna (BestMälz) (8,0 EBC) Grain 2 41,8 % 1,21 L 0,45 kg Rice, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 10,1 % 0,29 L 0,22 kg Carafa Special II (Weyermann) (817,5 EBC) Grain 4 4,9 % 0,14 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 18,61 L of water at 71,5 C 65,0 C 40 min Mash Step Add 0,00 L of water at 72,0 C 72,0 C 40 min Mash Step Add 0,00 L of water at 76,0 C 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 19,23 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 26,37 L Estimated pre-boil gravity is 10,292 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 30,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 30,0 min Hop 5 16,5 IBUs - 0,25 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 6 - - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 3,0 min Hop 7 1,3 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 21,87 L and Est Post Boil Gravity: 12,812 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 18,50 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg North American Lager (Wyeast Labs #2272) [124,21 ml] Yeast 8 - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) #129 Mild 9°, 21 IBU Prepare for Brewing Water Prep Amt Name Type # %/IBU Volume 36,70 L Marki Water 1 - - 10,00 ml Phosphoric Acid 75% (Mash) Water Agent 2 - - Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 2,20 kg Pale Ale, Golden Promise®™ (Simpsons) (5,0 EBC) Grain 3 72,2 % 1,43 L 0,20 kg Corn, Flaked (2,6 EBC) Grain 4 6,4 % 0,13 L 0,15 kg Crystal Dark Malt (Thomas Fawcett) (300,0 EBC) Grain 5 4,8 % 0,09 L 0,15 kg Crystal, Light (Simpsons) (104,0 EBC) Grain 6 4,8 % 0,09 L 0,09 kg Chocolate (BestMälz) (900,0 EBC) Grain 7 2,9 % 0,06 L 0,03 kg Carafa Special II (Weyermann) (817,5 EBC) Grain 8 1,0 % 0,02 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time 68 Add 14,31 L of water at 74,6 C 68,0 C 60 min Mash Step Heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 22,39 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 26,90 L Estimated pre-boil gravity is 7,238 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 0,24 kg Cane (Beet) Sugar [Boil] (0,0 EBC) Sugar 9 8,0 % 0,15 L 30,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 21,4 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 22,40 L and Est Post Boil Gravity: 9,000 Plato Edytowane 17 Września 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) #130 London Brown Ale 9°, 19 IBU Prepare for Brewing Water Prep Amt Name Type # %/IBU Volume 38,08 L Marki Water 1 - - Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 2,23 kg Pale Ale, Golden Promise®™ (Simpsons) (5,0 EBC) Grain 2 72,3 % 1,45 L 0,32 kg Crystal, Medium (Simpsons) (178,5 EBC) Grain 3 10,4 % 0,21 L 0,20 kg Crystal Dark Malt (Thomas Fawcett) (300,0 EBC) Grain 4 6,5 % 0,13 L 0,16 kg Crystal, Light (Simpsons) (104,0 EBC) Grain 5 5,2 % 0,11 L 0,09 kg Carafa Special II (Weyermann) (817,5 EBC) Grain 6 3,0 % 0,06 L 0,08 kg Chocolate (BestMälz) (900,0 EBC) Grain 7 2,5 % 0,05 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 15,03 L of water at 78,2 C 71,0 C 75 min Mash Step Heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 23,05 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 28,00 L Estimated pre-boil gravity is 6,959 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 30,00 g Fuggles [3,20 %] - Boil 60,0 min Hop 8 13,8 IBUs - 15,00 g Fuggles [3,20 %] - Boil 30,0 min Hop 9 5,3 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 24,25 L and Est Post Boil Gravity: 9,000 Plato Edytowane 17 Września 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) #131 Best Bitter 10.5°, 38 IBU Prepare for Brewing Water Prep Amt Name Type # %/IBU Volume 15,00 ml Phosphoric Acid 75% (Mash) Water Agent 1 - - Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,50 kg Pale Ale, Golden Promise®™ (Simpsons) (5,0 EBC) Grain 2 87,1 % 2,28 L 0,22 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 3 5,5 % 0,14 L 0,15 kg Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC) Grain 4 3,7 % 0,10 L 0,15 kg Crystal Dark Malt (Thomas Fawcett) (300,0 EBC) Grain 5 3,7 % 0,10 L Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,48 L of water at 72,1 C 65,6 C 75 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 21,54 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 28,00 L Estimated pre-boil gravity is 7,969 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 25,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 17,7 IBUs - 40,00 g Fuggles [3,20 %] - Boil 20,0 min Hop 7 11,0 IBUs - 25,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 6,4 IBUs - 20,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 2,8 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 25,50 L and Est Post Boil Gravity: 10,532 Plato Edytowane 1 Października 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) #132 New England Bitter 8°, 28 IBU Prepare for Brewing No yeast starter used Clean and Prepare Brewing Equipment Total Water Needed: 35,11 L Mash Water Acid Treatment: None Water Prep Amt Name Type # %/IBU Volume 37,74 L Marki Water 1 - - 12,00 ml Phosphoric Acid 75% (Mash) Water Agent 2 - - Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 2,25 kg Pale Ale, Golden Promise®™ (Simpsons) (5,0 EBC) Grain 3 81,8 % 1,47 L 0,26 kg Oats, Golden Naked®™ (Simpsons) (18,0 EBC) Grain 4 9,5 % 0,17 L 0,15 kg Caramel Pils (BestMälz) (5,0 EBC) Grain 5 5,5 % 0,10 L 0,09 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 6 3,3 % 0,06 L 5,00 ml Phosphoric Acid 75% (Sparge) Water Agent 7 - - Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 14,17 L of water at 76,8 C 70,0 C 75 min 76 Heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 5 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 20,94 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 25,35 L Estimated pre-boil gravity is 6,429 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 5,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 8,5 IBUs - Steeped Hops Amt Name Type # %/IBU Volume 40,00 g El Dorado [13,80 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 9 10,2 IBUs - 40,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 10 9,1 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 21,35 L and Est Post Boil Gravity: 7,912 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 18,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg London Ale III (Wyeast Labs #1318) [124,21 ml] Yeast 11 - - Measure Actual Original Gravity _______ (Target: 7,912 Plato) Measure Actual Batch Volume _______ (Target: 18,00 L) Edytowane 15 Października 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 15 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) #133 Italian Pilsner 11,3, 44 IBU Prepare for Brewing No yeast starter used Clean and Prepare Brewing Equipment Total Water Needed: 31,39 L Mash Water Acid Treatment: 46,4 ml (3,1 tbsp) Phosphoric Acid (75%) Water Prep Amt Name Type # %/IBU Volume 23,77 L Marki Water 1 - - 5,00 L Distilled Water Water 2 - - 11,00 ml Phosphoric Acid 75% (Mash) Water Agent 3 - - 3,54 g Epsom Salt (MgSO4) (Mash) Water Agent 4 - - 0,35 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash) Water Agent 5 - - 0,23 g Calcium Chloride (Mash) Water Agent 6 - - 0,22 g Salt (Mash) Water Agent 7 - - Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 2,15 kg BEST Heidelberg (BESTMALZ) (2,9 EBC) Grain 8 47,7 % 1,40 L 1,45 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 9 32,2 % 0,95 L 0,40 kg Caramel Pils (BestMälz) (5,0 EBC) Grain 10 8,9 % 0,26 L 0,20 kg BEST Chit Malt (BESTMALZ) (2,5 EBC) Grain 11 4,4 % 0,13 L 4,31 g Epsom Salt (MgSO4) (Sparge) Water Agent 12 - - 0,43 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Sparge) Water Agent 13 - - 0,28 g Calcium Chloride (Sparge) Water Agent 14 - - 0,27 g Salt (Sparge) Water Agent 15 - - Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 14,49 L of water at 59,8 C 54,0 C 10 min Mash Step Heat to 60,0 C over 4 min 60,0 C 30 min Mash Step Heat to 64,0 C over 4 min 64,0 C 20 min Mash Step Heat to 77,0 C over 4 min 77,0 C 10 min Sparge Water Acid Treatment: 4,3 ml (0,3 tbsp) Phosphoric Acid (75%) Fly sparge with 16,90 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 25,18 L Estimated pre-boil gravity is 9,040 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 0,31 kg Light Dry Extract [Boil] (15,8 EBC) Dry Extract 16 6,9 % 0,20 L 12,00 g Iunga [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 17 18,9 IBUs - 20,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 30,0 min Hop 18 12,1 IBUs - 5,00 g Smaragd (Emerald) [3,90 %] - Boil 30,0 min Hop 19 2,1 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 20 - - 20,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 21 5,7 IBUs - 10,00 g Smaragd (Emerald) [3,90 %] - Boil 10,0 min Hop 22 2,0 IBUs - Steeped Hops Amt Name Type # %/IBU Volume 20,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 23 1,9 IBUs - 20,00 g Smaragd (Emerald) [3,90 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 24 1,3 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 20,83 L and Est Post Boil Gravity: 11,293 Plato Cool and Prepare Fermentation Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg Old Bavarian Lager (White Labs #WLP920) [35,49 ml] Yeast 25 - - Fermentation Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 15,00 g Smaragd (Emerald) [5,00 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 26 0,0 IBUs - 15,00 g Hellatauer Tradition [5,50 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 27 0,0 IBUs - Edytowane 7 Listopada 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) #134 India Pale Lager 12,4, 51 IBU Type: All Grain Date: 05 Nov 2020 Batch Size (fermenter): 18,00 L Brewer: Pan Łyżwa Boil Size: 27,35 L Asst Brewer: Boil Time: 90 min Equipment: Grainfather Final Bottling Volume: 16,00 L Brewhouse Efficiency: 68,00 Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0 Taste Notes: Prepare for Brewing No yeast starter used Clean and Prepare Brewing Equipment Total Water Needed: 38,72 L Mash Water Acid Treatment: None Water Prep Amt Name Type # %/IBU Volume 10,00 L Distilled Water Water 1 - - 1,2 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash) Water Agent 3 - - 2,0 g Calcium Chloride (Mash) Water Agent 4 - - Mash or Steep Grains Mash Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 3,70 kg BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC) Grain 6 84,9 % 2,41 L 0,25 kg BEST Chit Malt (BESTMALZ) (2,5 EBC) Grain 7 5,7 % 0,16 L 0,20 kg Caramel Pils (BestMälz) (5,0 EBC) Grain 8 4,7 % 0,13 L 0,20 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 9 4,7 % 0,13 L 1,1 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Sparge) Water Agent 11 - - 1,8 g Calcium Chloride (Sparge) Water Agent 12 - - Mash Steps Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 22,28 L of water at 69,2 C 64,0 C 40 min 72 Add -0,02 L of water and heat to 72,0 C over 4 min 72,0 C 25 min MashOut Add 0,10 L of water and heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 1 min Sparge Water Acid Treatment: None Fly sparge with 16,36 L water at 75,6 C Boil Wort Add water to achieve boil volume of 27,35 L Estimated pre-boil gravity is 9,448 Plato Boil Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 30,00 g Cascade [8,30 %] - Boil 60,0 min Hop 14 34,3 IBUs - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 15 - - 3,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 16 - - 30,00 g Cascade [8,30 %] - Boil 10,0 min Hop 17 12,4 IBUs - Steeped Hops Amt Name Type # %/IBU Volume 35,00 g Cascade [8,30 %] - Steep/Whirlpool 60,0 min, 72,0 C Hop 18 4,8 IBUs - Estimated Post Boil Vol: 21,35 L and Est Post Boil Gravity: 12,475 Plato Cool and Prepare Fermentation Cool wort to fermentation temperature Transfer wort to fermenter Add water to achieve final volume of 18,00 L Fermentation Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 1,0 pkg Old Bavarian Lager (White Labs #WLP920) [35,49 ml] Yeast 19 - - Measure Actual Original Gravity _______ (Target: 12,475 Plato) Measure Actual Batch Volume _______ (Target: 18,00 L) Fermentation Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging Dry Hop/Bottling Ingredients Amt Name Type # %/IBU Volume 30,00 g Cascade [8,30 %] - Dry Hop 3,0 Days Hop 20 0,0 IBUs - Measure Final Gravity: _________ (Estimate: 2,915 Plato) Edytowane 27 Listopada 2020 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się