quba16 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Sprawa taka, że warzyłem doppelbocka na słodach strzegom i podczas gotowania (przed chmieleniem) skończył mi się gaz i zanim zmieniłem butlę brzeczka trochę ostygła. Jak zagotowałem ponownie to moim oczom ukazało mi się to co na zdjęciu tylko w większych ilościach i większych objętościach. To jest już resztka bo większość wybrałem. Pierwszy raz coś takiego miałem. Ktoś jest zaznajomiony z takim efektem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ja tak mam za każdym razem jak w zasypie mam spory udział pszenicznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba16 Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Tu akurat pszenicy nie było. A te największe gluty miały ok 5-6 cm średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi