czujnik Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Witam Przerabiam swój browar. Kocioł zacierno warzelny będzie powyżej kadzi filtracyjnej. po zakończeniu zacierania całość ma być spuszczana do kadzi filtracyjnej i za pomocą pompy filtrat ma być transportowany do kotła górnego. A teraz moje pytanie Czy Waszym zdaniem 2 calowy spust zacieru wystarczy żeby się nie zapchało, oczywiście zawór z pełnym przelotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepu Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Ja mam 5/4 2-częściowy i czasem jest problem przy gęstym zacierze, przy zacieraniu do 3-3,5 leci jak z kranu myślę że 2 cale to spokojnie wystarczy aha i nie kupuj 1-częściowych sa tańsze ale mają mniejszy przelot Edytowane 17 Listopada 2015 przez zepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepu Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 A jakie wybicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Cześć. Podepnę się pod temat. Wymyśliłem sobie, że mycie kadzi zacierno-filtracyjnej i spuszczanie młóta w kanał będzie odbywać się zaworem dwuczęściowym jednocalowym, wspawanym w dno kega. A jak już trzymam w ręce rzeczony zawór to trochę wydaje się być mały... zmienić na większy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepu Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Cześć. Podepnę się pod temat. Wymyśliłem sobie, że mycie kadzi zacierno-filtracyjnej i spuszczanie młóta w kanał będzie odbywać się zaworem dwuczęściowym jednocalowym, wspawanym w dno kega. A jak już trzymam w ręce rzeczony zawór to trochę wydaje się być mały... zmienić na większy?? Chcesz odsączone młóto spuszczać zaworem? Młóto sie raczej czymś wybiera ręcznie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Eee tam ręcznie zobacz Podpatrzyłem tutaj http://www.piwo.org/topic/18763-automat-warzelniczy-40l/ Edytowane 17 Listopada 2015 przez Karol85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepu Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 No tak chcesz je po prostu wypłukać, nie wiem czy 1cal wystarczy żeby to szło sprawnie wydaje mi sie ze rzadki zacier pójdzie spokojnie na takim zaworze wiec rozwodnione młóto chyba też powinno, keg 50 litrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Tak mam 2 kegi po 50l. Na chwilę obecną składam mieszadło, ale targają mną wątpliwości czy może jednak lepiej poczekać na przypływ $$$ i HERMS zbudować Edytowane 17 Listopada 2015 przez Karol85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepu Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Proponowałbym zrobic jeszcze trochę warek na tradycyjnym sprzecie jaki posiadasz po jakimś czasie sam wyczujesz co Ci tak naprawde potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol85 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Może uda mi się upolować większy w rozsądnych pieniądzach, szkoda materiału na eksperymenty Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się