Artur Molenda Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Jeśli jesteś początkującym miłośnikiem piwa, bądź może nigdy nie miałeś do czynienia z terminem piwa rzemieślnicze. Nic strasznego, ten artykuł pomoże Ci poczuć się pewnie podczas Twojej pierwszej wizyty w multitapie (pub z przynajmniej 10 nalewakami) lub sklepie z craftowymi browarami. Skoro czytasz ten tekst to na pewno Twoi przyjaciele, sąsiedzi lub internetowi znajomi wspominali coś kiedyś o piwach rzemieślniczych. Rozmawiali o piwnych stylach, aromatach, niezapomnianych smakach. Używali dziwnych słów jak craft, IPA, Weizen, plato, ibu. A może sam trafiłeś do sklepu z piwami i zobaczyłeś dziwnie brzmiące nazwy na butelkach, kolorowe krzykliwe etykiety. Nie martw się, świat piw rzemieślniczych może wydawać się ogromny i niezrozumiały, ale zapewniam Cię że, szybko się w nim odnajdziesz i dasz się porwać piwnej rewolucji. pełny tekst tutaj Edytowane 30 Listopada 2015 przez Artur Molenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się