Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Piana średnia, średnio trwała. Kolor jasny, pilsowaty, lekko mętne. Nagazowanie średnie. W smaku słodowe i to dojść dobrze z lekkim chmielem (prawie wcale), na końcu utrzymuje się smak słodu. Bardzo dobre piwko-dzięki Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Jeszcze foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 WARKA 49 Koelsch Po otwarciu duże "syknięcie" Dużo gazu, ale mi się to spodobało, moje piwa nie miały jeszcze tyle CO2. Dość klarowne. Słód pilzneński + pszenica, czuć i widać. Z każdym łykiem unoszący się gaz, zakłóca trochę wrażenia smakowe ale mi smakuje. Przede wszystkim czuć słód, potem pozostaje lekki posmak Lubelskiego w ustach. Piana na początku sztywna i stercząca, po nalaniu stworzyła czapę. Później do końca tworzy dywanik. Dobre piwo, miło było porównać swoje z piwem innego piwowara do tej pory nie miałem okazji. Dzięki Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi