Kuczmen Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam. Niedawno kupiłem chłodnicę zanurzeniową z nierdzewki. Średnica zewnętrzna rurki to 10mm. Dokupiłem odpowiedni wężyk - o średnicy wewnętrznej 10mm. Przy pierwszym chłodzeniu brzeczki rozgrzałem wężyk w ciepłej wodzie i naciągnąłem na chłodnicę "na wcisk". Przecieków nie było. Zdaje sobie sprawę, że wężyk minimalnie się rozciągnął i przy kolejnym warzeniu może już nie być szczelności. I tu rodzi się pytanie - jak i jakie szybkozłączki zamontować do chłodnicy, aby móc bezproblemowo i szybko podłączał wężyk? Myślę, że jasno opisałem problem. W razie niejasności proszę pytać - postaram się jak najszybciej odpowiedzieć. Czekam na pomoc z Waszej strony. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 to nierdzewka gładka czy karbowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuczmen Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 to nierdzewka gładka czy karbowana? Gładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 najprościej to kupić zaciski ślimakowe i zaciągnij dobrze, tylko wtedy węże będą na stałe przymocowane. ewentualnie szukać takich złaczek jak na zdjęciach w tym wątku www.piwo.org/topic/16864-jak-podlaczyc-chlodnice-do-kranu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszp107 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Myślę że najprościej będzie uciąć 10cm wężyka i zamocować na rurce opaską zaciskową. Potem na tym wężyku zamocuj szybkozłącze i po robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuczmen Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Myślę że najprościej będzie uciąć 10cm wężyka i zamocować na rurce opaską zaciskową. Potem na tym wężyku zamocuj szybkozłącze i po robocie. Czemu ja na to nie wpadłem? Nie wiem. rzeczywiście to będzie chyba najprostsze rozwiązanie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi