ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #224 - warzone 12.08.2023 Mad Grodzisz Warka: 21l Goryczka: 40 IBU Ekstrakt: 8,2 Blg Słody: 4 kg - pszeniczny Weyermann samodzielnie wędzony olchą Chmiele: 20g Zula - granulat 2022 (10,6% ak.) - 60' 15g Zula - granulat 2022 (10,6% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 40g Książęcy - granulat 2022 (7,2% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 50g Zula - granulat 2022 (10,6% ak.) - 60' - 3 dni na zimno Drożdże: Fermentis K-97 - paczka Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 (edytowane) Warka #225 - warzone 21.08.2023 Cold IPA Warka: 21l Goryczka: 70 IBU Ekstrakt: 14 Blg Słody: 5 kg - pilzneński premium Weyermann 1,2 kg - płatki ryżowe błyskawiczne Chmiele: 30g Warrior - granulat 2022 (14,2% ak.) - 60' 50g Idaho 7 - granulat 2022 (12,7% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 50g Simcoe - granulat 2022 (12,7% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 100g Simcoe - granulat 2022 (12,7% ak.) - 3 dni na zimno 50g Idaho 7 - granulat 2022 (12,7% ak.) - 3 dni na zimno 50g Idaho 7 Cryo - granulat 2022 (20,7% ak.) -3 dni na zimno Drożdże: Lallemand NovaLager - gęstwa Dodatki: CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 62°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 7 Października 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #226 - warzone 10.09.2023 Wild Grape Ale Warka: 12l Goryczka: 2 IBU Ekstrakt: 10 Blg Słody: 4 kg -pale ale VM 0,4 kg - płatki owsianebłyskawiczne Chmiele: 2g Amarillo - granulat 2021 (8% ak.) - 60' Drożdże: Lallemand Farmhouse - paczka Fermentis BR8 - paczka Blend PG bakterii kwasu mlekowego Dodatki: CaCL2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Sok z winogron - 10l Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #227- warzone 06.09.2023 Flanders Red Ale Warka: 21l Goryczka: 3 IBU Ekstrakt: 14,5 Blg Słody: 5 kg - wiedeński Weyermann 0,75 kg - płatki kukurydziane 0,45 kg - Special B Castle Malting Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Chmiele: 5g - Spalt Select - granulat 2020 (3,1% ak.) - 60' Drożdże: Kultura obecna po warce #172 z drożdżami K-97 Fermentis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #228 - warzone 26.09.2023 Session IPA Warka: 21l Goryczka: 60 IBU Ekstrakt: 12,5 Blg Słody: 5 kg - pilzneński premium Weyermann 0,5 kg - płatki owsiane Chmiele: 30g Warrior - granulat 2022 (14,2% ak.) - 60' 50g Chinook - granulat 2022 (13% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 100g Mosaic - granulat 2022 (11% ak.) - 3 dni na zimno 50g Citra - granulat 2022 (12,3% ak.) - 3 dni na zimno 50g Chinook - granulat 2022 (13% ak.) -3 dni na zimno Drożdże: US-05 - paczka Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 (edytowane) Warka #229 - warzone 05.10.2023 Hefeweizen/Witbier Warka: 21l Goryczka: 15 IBU Ekstrakt: 12 Blg Słody: 2,5 kg - pilzneński VM 2 kg - pszeniczny Steinbach 0,5 kg - pszeniczny Crisp Zacieranie: 44°C - 20 minut 64°C - 45 minut 72°C - 15 minut 78°C - 10 minut Chmiele: 15g - Iunga 2022 - 12,5% ak. - 60' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: FM20 - 8 litrów FM41 - 13 litrów Dodatki: Weizen: pulpa mango - 1275 g wiśnie mrożone - 450g Witbier: 6g - kolendra zest z jednej pomarańczy 5g mięta nana 5g werbena cytrynowa 5g trawa cytrynowa Dodatek na zimno Edytowane 3 Listopada 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Warka #230 - warzone 29.10.2023 American Stout Warka: 21l Goryczka: 40 IBU Ekstrakt: 12,3 Blg Słody: 3,5 kg - best ale Crisp 0,6 kg - żytni Weyermann 0,6 kg - CaraMunich II Weyermann 0,6 kg - Chocolate Simpsons Chmiele: 25g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 50g Centennial - granulat 2022 (10,1% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 150g Centennial - granulat 2022 (10,1% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: Lallemand Windsor - paczka Lallemand ESB - paczka Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Warka #231 - warzone 16.11.2023 Munich Dunkel Warka: 21l Goryczka: 25 IBU Ekstrakt: 12 Blg Słody: 4,7 kg - monachijski Weyermann 0,5 kg - CaraMunich II Weyermann 0,2 kg - melonoidynowy Weyermann 0,2 kg - Carafa II Special Weyermann Chmiele: 15g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 25g Tettnager - granulat 2022 (2,5% ak.) - 60' 25g Tettnager - granulat 2022 (2,5% ak.) - 0' Drożdże: Fermentis W-34/70 - 2 paczki Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 45 minut 72°C - 15 minut 78°C - 10 minut + dodanie Carafy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 (edytowane) Warka #232 - warzone 28.11.2023 Brown Ale Warka: 21l Goryczka: 25 IBU Ekstrakt: 12,5 Blg Słody: 1,5 kg - best ale Crisp 1 kg - Maris Otter Fawcett 1 kg - pilzneński zero Viking Malt 0,4 kg - Brown Fawcett 0,3 kg - Abbey Weyermann 0,3 kg - płatki owsiane 0,3 kg - monachijski jasny Weyermann 0,2 kg - Crystal Dark Simpsons 0,2 kg - CaraMunich II Weyermann 0,15 kg - Crystal T50 Simpsons 0,075 kg - Imperial Simpsons Chmiele: 15g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 20g Bramling Cross - granulat 2022 (4,3% ak.) - 60' Drożdże: WLP007 Dry English Ale - jedna paczka Dodatki: CaSO4- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 55°C - 10' 65°C - 10' 66°C - 10' 68°C - 10' 72°C - 20' 78°C - 5' Warka #233 - warzone 10.12.2023 Best Bitter Warka: 21l Goryczka: 35 IBU Ekstrakt: 11 Blg Słody: 4 kg - Maris Otter Fawcett 0,5 kg - Crystal T50 Simpsons Chmiele: 10g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 40g Bramling Cross - granulat 2022 (4,3% ak.) - 60' 40g Bramling Cross - granulat 2022 (4,3% ak.) - 0' Drożdże: WLP007 Dry English Ale - gęstwa po #232 Dodatki: CaSO4- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 67°C - 60' 78°C - 10' Edytowane 31 Grudnia 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Warka #234 - warzone 14.12.2023 Cold IPA Warka: 21l Goryczka: 60 IBU Ekstrakt: 15,6 Blg Słody: 5 kg - pilzneński premium Weyermann 1,5 kg - płatki ryżowe błyskawiczne 0,25 kg - płatki kukurydziane Chmiele: 30g Warrior - granulat 2022 (14,2% ak.) - 60' 50g Nelson Sauvin - granulat 2022 (11% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 50g Mosaic - granulat 2022 (10% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 100g Mosaic - granulat 2022 (10% ak.) - 3 dni na zimno 150g Nelson Sauvin - granulat 2022 (11% ak.) - 3 dni na zimno 100g Moutere - granulat 2022 (14,3% ak.) -3 dni na zimno Drożdże: W-34/70 - gęstwa po #231 Dodatki: CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 62°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Warka #235 - warzone 28.12.2023 Rye IPA Warka: 21l Goryczka: 75 IBU Ekstrakt: 15,6 Blg Słody: 5 kg - pilzneński premium Weyermann 2 kg - żytni Weyermann 0,15 kg - Crystal T50 Simpsons Chmiele: 40g Warrior - granulat 2022 (14,2% ak.) - 60' 50g Centennial - granulat 2022 (10,1% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 50g Chinook - granulat 2022 (13% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 50g Chinook - granulat 2022 (13% ak.) - 3 dni na zimno 50g Ekuanot - granulat 2022 (14% ak.) - 3 dni na zimno 100g Simcoe - granulat 2022 (13,2% ak.) -3 dni na zimno 100g Motueka - granulat 2022 (7% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: WLP007 - gęstwa po #233 Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 50°C - 30 minut 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Warka #236 - warzone 07.01.2024 Porter Bałtycki Warka: 21l Goryczka: 45 IBU Ekstrakt: 19 Blg Słody: 5 kg - monachijski Barke Weyermann 1,2 kg - wiedeński Bestmalz 0,8 kg - monachijski jasny Weyermann 0,5 kg - Caraaroma Weyermann 0,5 kg - CaraMunich II Weyermann 0,3 kg - maltodekstryna 0,1 kg - Chocolate Simpsons 0,1 kg - Carafa II Special Weyermann Chmiele: 58g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' Drożdże: W34/70 - gęstwa Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60' 72°C - 10' 78°C - 10' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Warka #237 - warzone 04.02.2024 New Wave Gose Warka: 21l Goryczka: 14 IBU Ekstrakt: 12,5 Blg Słody: 3 kg - German Pilsen Crisp 1 kg - płatki owsiane 0,5 kg - płatki pszenne 0,5 kg - Cara Clair Castle Malting 0,2 kg - laktoza Chmiele: 10g - Magnum - granulat 2022 (13,5% ak.) - 60' Drożdże: WLP066 London Fog - saszetka MSE Lactobacillus Blend Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 40 ml NaCl - 45g 5 litrów - sok wiśniowy 0,25 l - sok limonkowy Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Warka #238 - warzone 11.02.2024 Brett IPA Warka: 30l Goryczka: 35 IBU Ekstrakt: 13 Blg Słody: 5 kg - pilzneński zero Viking Malt 1 kg - płatki owsiane Chmiele: 150g - Loral - granulat 2021 (11,8% ak.) - whirlpool 20' w 80°C Drożdże: BR-8 - dwie saszetki Dodatki: CaSO4 - 5g Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 12 Lutego przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #239 - warzone 20.02.2024 Hazy IPA Warka: 21l Goryczka: 35 IBU Ekstrakt: 15,5 Blg Słody: 3,9 kg - pilzneński premium Weyermann 1,1 kg - pszeniczny Viking Malt 1 kg - płatki owsiane 0,5 kg - Cara Clair Castle Malting 0,25 kg - płatki pszenne Chmiele: 10g Warrior - granulat 2022 (14,2% ak.) - 60' 100g Waimea - granulat 2022 (17% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 100g Nelson Sauvin - granulat 2022 (11% ak.) - 3 dni na zimno 75g Sabro Cryo - granulat 2022 (25% ak.) - 3 dni na zimno 50g Idaho 7 Cryo- granulat 2022 (23% ak.) - 3 dni na zimno 25g Simcoe Cryo - granulat 2022 (22% ak.) -3 dni na zimno 25g Talus Cryo - granulat 2022 (12% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: WLP066 - gęstwa po #237 Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja (edytowane) Warka #240 - warzone 26.02.2024 Hoppy Pils Warka: 21l Goryczka: 40 IBU Ekstrakt: 11,5 Blg Słody: 5 kg - pilzneński Barke Weyermann Chmiele: 20g Magnum - granulat 2023 (13,5% ak.) - 60' 20g Saaz - granulat 2022 (3% ak.) - 60' 30g Saaz - granulat 2022 (3% ak.) - 20' 50g Saaz - granulat 2022 (3% ak.) - 20' - 3 dni na zimno 50g Tettnager - granulat 2022 (2,5% ak.) - 20' - 3 dni na zimno 30g Styrian Dragon - granulat 2022 (7,3% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: W34/70 - dwie saszetki Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 21 Maja przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #241 - warzone 26.02.2024 India Export Porter Warka: 21l Goryczka: 40 IBU Ekstrakt: 14 Blg Słody: 5 kg - Maris Otter Fawcett 0,6 kg - Brown Fawcett 0,5 kg - Chocolate Simpsons 0,3 kg - Crystal Dark Simpsons 0,25 kg - Black Bestmalz 0,2 kg - Crystal T50 Simpsons Chmiele: 20g Centennial - granulat 2022 (10,5% ak.) - FWH 20g Centennial - granulat 2022 (10,5% ak.)- 15' 30g Centennial - granulat 2022 (10,5% ak.) - 10' 40g Centennial - granulat 2022 (10,5% ak.) - 5' 50g Centennial - granulat 2022 (10,5% ak.)' - 3 dni na zimno 50g Chinook - granulat 2022 (13% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: WLP066 - gęstwa po #239 Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #242 - warzone 17.03.2024 Peach Sour Ale Warka: 21l Goryczka: 4 IBU Ekstrakt: 9 Blg Słody: 2 kg - pilzneński premium Weyermann 2 kg - pszeniczny Viking Malt Chmiele: 5g - Magnum - granulat 2023 (13,5% ak.) - 60' Drożdże: MSE Lacto Blend - kettle sour US-05 - 1 paczka Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 24 ml Przecier brzoskwiniowy - 3,5 kg Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #243 - warzone 17.03.2024 Rose Witbier Warka: 21l Goryczka: 15 IBU Ekstrakt: 11 Blg Słody: 2,7 kg - pilzneński premium Weyermann 2,5 kg - płatki pszenne Chmiele: 10g - Magnum - granulat 2023 (13,5% ak.) - 60' 50g - Chinook - granulat 2022 (13% ak.) - 0' Drożdże: Fermentis BW-20 - 1 paczka Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zest z pomarańczy - 4 szt. 2 szt. na 5', 2 szt. na zimno (3 dni) Kolendra - 15g - 5' Płatki róży - 20g - 5' Płatki róży - 40g - na zimno (3 dni) Zacieranie: 64°C - 90 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #244 - warzone 16.04.2024 New Wave Gose Warka: 21l Goryczka: 14 IBU Ekstrakt: 12 Blg Słody: 3 kg - pilzneński premium Weyermann 1 kg - płatki owsiane 1 kg - pszeniczny Viking Malt 0,3 kg - laktoza Chmiele: 10g - Magnum - granulat 2022 (13,5% ak.) - 60' Drożdże: WLP067 Coastal Haze Blend - 1,2l starter MSE Lactobacillus Blend Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 40 ml NaCl - 25g 3,5 kg - przecier brzoskwiniowy 1,5 kg - przecier mango Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja (edytowane) Warka #245 - warzone 20.04.2024 Piwo Lambiczne Warka: 21l Goryczka: 1 IBU Ekstrakt: 12,5 Blg Słody: 3 kg - pilzneński zero Viking Malt 2 kg - płatki pszenne Chmiele: 10g - Spalt Select - granulat 2022 (2,3% ak.) - 60' Drożdże: WLP653 Brettanomyces Lambicus - saszetka WLP670 American Farmhouse - saszetka Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 40 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 21 Maja przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #246 - warzone 26.04.2024 Hazy IPA Warka: 21l Goryczka: 35 IBU Ekstrakt: 15,5 Blg Słody: 4,5 kg - pilzneński premium Weyermann 1 kg - pszeniczny Viking Malt 1 kg - płatki owsiane 0,5 kg - płatki pszenne Chmiele: 30g Saaz - granulat 2022 (3% ak.) - do zacieru 20g Warrior - granulat 2022 (14,2% ak.) - 20' 100g El Dorado - granulat 2023 (12,2% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 70g Nelson Sauvin - granulat 2022 (11% ak.) - na fermentację 100g El Dorado - granulat 2023 (12,2% ak.) - 3 dni na zimno 200g Galaxy - granulat 2023 (17,2% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: WLP067 - gęstwa po #244 Dodatki: CaCl2- 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Aromazyme - 2g Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #247 - warzone 01.05.2024 Grodziskie Warka: 21l Goryczka: 30 IBU Ekstrakt: 8 Blg Słody: 2 kg - pszeniczny Weyermann wędzony dębem 1 kg - pszeniczny wędzony dębem Viking Malt 1 kg - pszeniczny Weyermann samodzielnie wędzony olchą Chmiele: 15g Magnum - granulat 2023 (13,5% ak.) - 60' 15g Saaz - granulat 2022 (3% ak.) - 20' 15g Tomyski - granulat 2021 (4% ak.) - 20' 25g Saaz - granulat 2022 (3% ak.) - 0' 25g Tomyski - granulat 2021 (4% ak.) - 0' Drożdże: Gęstwa z Browaru Grodzisk Dodatki: CaS04 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Do połowy warki: Czerwony pieprz - 15g - nalewka alkoholowa na zimno Płatki róży - 40g - napar na zimno Zacieranie: 50°C - 15 minut 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Warka #248 - warzone 14.05.2024 American Pale Ale Warka: 21l Goryczka: 40 IBU Ekstrakt: 12 Blg Słody: 2,8 kg - pilzneński premium Weyermann 1 kg - pszeniczny Viking Malt 0,7 kg - pilzneński zero Viking Malt 0,5 kg - płatki pszenne 0,25 kg - Abbey Weyermann 0,,05 kg - Dark Crystal Simpsons Chmiele: 30g Warrior - granulat 2022 (3% ak.) - 30' 50g Simcoe - granulat 2022 (11,4% ak.) - whirlpool w 77°C 20' 50g Simcoe - granulat 2022 (11,4% ak.) - 3 dni na zimno 100g Mosaic - granulat 2022 (10% ak.) - 3 dni na zimno 100g Galaxy - granulat 2022 (12% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: Gęstwa - Browar Grodzisk po #247 Dodatki: CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Aromazyme - 2g Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się