ATP Opublikowano 28 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Warka #125 - warzone 21.10.2020 Juicy SourWarka: 21lGoryczka: 3 IBUEkstrakt: 13.5 BlgSłody: 3 kg - pilzneński Viking Malt 1 kg - pszeniczny jasny Castle Malting 1 kg - płatki owsiane 0,65 kg - laktoza 0,25kg - Cara Clair Castle Malting Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 10g - Saaz - 60' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Whirlfloc - T - tabletka - 10' Drożdże: Zakwaszanie: L. Planatarum 36h Lallemand New England - gęstwa Dodatki: Wiśnie - 2,5 kg Czarna porzeczka - 0,9 kg 25.11.2020 - rozlew, FG 3,7 Blg, co daje ~5% alk. Wyszło 43x0,5l i 3x0,33l. Zabutelkowane ze 120g cukru na 2,2 v/v Edytowane 6 Stycznia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Warka #126 - warzone 21.11.2020RauchdoppelbockWarka: 11lGoryczka: 30 IBUEkstrakt: 21 BlgSłody: 2,2 kg - wędzony bukiem Weyermann 1,5 kg - monachijski Castle Malting 1 kg - wiedeński Castle Malting 0,25 kg - CaraMunich III Weyermann 0,25 kg - Special W Weyermann 0,25kg - Special B Castle Malting Zacieranie: 64°C - 45 minut 72°C - 15 minut 78°C - 10 minutChmiele: Gotowanie: 120 minut 30g - Marynka - 60' 10g - Marynka - 0' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Whirlfloc - T - jakiś okruch tabletki - 10' Drożdże: W-34/70 - gęstwa 23.12.2020 - rozlew, 5l rozlanych bazowego piwa, 5l rozcieńczone do 18 Blg początkowego. Finalnie 8,4% i 7,2% dla każdego z wariantów. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Warka #127 - warzone 05.12.2020 White IPAWarka: 21lGoryczka: 75 IBUEkstrakt: 13,2 BlgSłody: 2,5 kg - Wheat Blanc Malt Castle Malting 2 kg - pilzneński zero Viking Malt 1,6 kg - pszenica niesłodowana 0,8 kg - płatki owsiane Zacieranie: 64°C - 45 minut 72°C - 15 minut 78°C - 10 minutChmiele: 40g - Magnat - 60' 25g - Chinook - 0' 25g - Chinook - whirlpool 20' w 77°C 25g - Ekuanot - whirlpool 20' w 77°C 25g - Ekuanot - w 3. dniu fermentacji 50g - Chinook - 5 dni na zimno 50g - Ekuanot - 5 dni na zimno Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Whirlfloc - T - tabletka - 10' Łuska gryczana - 350g Kolendra - 7g - 5' Kolendra - 7g - w 3. dniu fermentacji Zest z trzech pomarańczy i różowego grejpfruta - 5 dni na zimno Drożdże: FM20 Białe Walonki - starter 1,2l Katastrofalna wydajność, ok. 60%. Brzeczka mętna jak błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Warka #128 - warzone 23.12.2020DoppelbockWarka: 11lGoryczka: 26 IBUEkstrakt: 21 BlgSłody: 3,1 kg - Munich Light Castle Malting 2 kg - wiedeński Castle Malting 0,6 kg - Munich Castle Malting 0,25 kg - CaraMunich III Weyermann 0,25 kg - Special W Weyermann 0,25kg - Special B Castle Malting Zacieranie: 64°C - 45 minut 72°C - 15 minut 78°C - 10 minutChmiele: Gotowanie: 120 minut 30g - Marynka - 60' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: W-34/70 - gęstwa Edytowane 6 Stycznia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Warka #129 - warzone 01.01.2021 Sour AleWarka: 21lGoryczka: 5 IBUEkstrakt: 11 BlgSłody: 3 kg - pilzneński Viking Malt 1 kg - pszeniczny jasny Castle Malting 0,4 kg - płatki owsiane Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 15g - Saaz - 60' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: Lallemand Philly Sour - jedna saszetka Edytowane 31 Stycznia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Warka #130 - warzone 10.01.2020 Russian Imperial StoutWarka: 11lGoryczka: 72 IBUEkstrakt: 25 BlgSłody: 4,8 kg - pale ale Viking Malt 1,2 kg - płatki jęczmienne 0,5 kg - Abbey Castle Malting 0,4 kg - Carafa III Special Weyermann 0,3 kg - Carafa II Special Weyermann 0,25 kg - CaraMunich II Weyermann 0,2 kg - monachijski II Viking Malt 0,15 kg - Karmelowy 600 Viking Malt 0,15 kg - Caraaroma Weyermann Zacieranie: 67°C - 90 minut 78°C - 10 minutChmiele: 70g - Northern Brewer (9,3% ak.) - 60' Dodatki: CaCl2 - 7g Kwas mlekowy - 5 ml Whirlfloc - T - pół tabletki - 10' Drożdże: WLP013 London Ale - gęstwaUwagi: Gotowanie 3,25h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Warka #131 - warzone 19.01.2020 Milk StoutWarka: 21lGoryczka: 30 IBUEkstrakt: 13,7 BlgSłody: 2,6 kg - pilzneński Viking Malt 1 kg - monachijski I Weyermann 0,8 kg - płatki owsiane 0,5 kg - laktoza 0,35 kg - czekoladowy ciemny Viking Malt 0,25 kg - Pale Chocolate Fawcett 0,25 kg - English Caramalt Simpsons 0,1 kg - Karmelowy 600 Viking Malt Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 30g - Northern Brewer (9,3% ak.) - 60' Dodatki: CaCl2 - 7g Kwas mlekowy - 5 ml Whirlfloc - T - tabletka - 10' Drożdże: WLP013 London Ale - gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Warka #132 - warzone 24.01.2021 SaisonWarka: 11lGoryczka: 50 IBUEkstrakt: 13,5 BlgSłody: 2,3 kg - pilzneński Viking Malt 0,44 kg - pszenica niesłodowana 0,4 kg - płatki owsiane 0,03 kg - karmelowy 600 Viking Malt Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 25g - Marynka 2020 (9,1% ak.) - 60' 40g - Sybilla 2019 (4,3% ak.) - 0' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: Fermentis BE-134 - jedna saszetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Warka #133 - warzone 26.01.2021 Session IPAWarka: 11lGoryczka: 41 IBUEkstrakt: 12,5 BlgSłody: 2,2 kg - pilzneński Viking Malt 0,4 kg - płatki owsiane 0,25 kg - Cara Clair Castle Malting Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 15g - Marynka 2020 (9,1% ak.) - 60' 20g - Idaho Gem 2019 (13% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 30g - Idaho Gem 2019 (13% ak.) - na zimno (3 dni) 50g - Amarillo 2020 (8,7% ak.) - na zimno (3 dni) Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: Fermentis US-05 - jedna saszetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Warka #134- warzone 30.01.2021 Flanders Red AleWarka: 21lGoryczka: 5 IBUEkstrakt: 15 BlgSłody: 5 kg - wiedeński Steinbach 0,75 kg - płatki kukurydziane błyskawiczne Crisp 0,45 kg - Special B Castle Malting Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 5g - Marynka 2020 (9,1% ak.) - 60' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: Wyeast XL 3763 Roeselare Ale Blend - jedna saszetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Warka #135 - warzone 11.02.2021 West Coast IPAWarka: 21lGoryczka: 84 IBUEkstrakt: 15,7 BlgSłody: 7 kg pilzneński Viking Malt Chmiele: 60g Citra - granulat 2019 (12,9% ak.) - 60'50g Amarillo - granulat 2020 (8,7% ak.) - 20' whirlpool w 76°C 100g Amarillo - granulat 2020 (8,7% ak.) - na zimno 3 dni 50g BRU-1 - granulat 2019 (15,7% ak.) - na zimno 3 dni 40g Citra - granulat 2019 (12,9% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: US-05 - gęstwa po #133 Dodatki: Kwas mlekowy - 8 ml CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 4 Marca 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Warka #136 - warzone 01.03.2021 Black IPAWarka: 21lGoryczka: 79 IBUEkstrakt: 16 BlgSłody: 5 kg - pilzneński Viking Malt 1,2 kg - płatki owsiane 0,6 kg - Carafa II Special Weyermann 0,5 kg - Cara Clair Castle Malting 0,25 kg - Abbey Castle Malting Chmiele: 25g Marynka - granulat 2020 (9,1% ak.) - 60' 25g Sabro - granulat 2019 (14,8% ak.) - 60' 25g Sabro - granulat 2019 (14,8% ak.) - 20'50g Sabro - granulat 2019 (14,8% ak.) - 20' whirlpool w 76°C 100g Sabro - granulat 2019 (14,8% ak.) - na zimno 3 dni 50g BRU-1 - granulat 2019 (15,7% ak.) - na zimno 3 dni 50g HBC472 - granulat 2019 (8.7% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP090 San Diego Super - starter 1,6l Dodatki: Kwas mlekowy - 8 ml CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Carafa II Special zalana 1,5l wody i odstawiona na 36h do lodówki. Całość dodana z ostatnią wodą do wysładzania. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Warka #137 - warzone 08.03.2021Imperialny Wędzony Porter BałtyckiWarka: 10lGoryczka: 60 IBUEkstrakt: 24,5 BlgSłody: 2,8 kg - wędzony bukiem Weyermann 2 kg - monachijski Weyermann 1,25 kg - wiedeński Steinbach 0,35 kg - CaraMunich III Weyermann 0,3 kg - Chocolate Fawcett 0,25 kg - Melanoidynowy Weyermann 0,25kg - Special B Castle Malting Zacieranie: 64°C - 45 minut 72°C - 15 minut 78°C - 10 minut - wrzut słodu ChocolateChmiele: Gotowanie: 90 minut 35g - Magnat - 60' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: W-34/70 - gęstwa Dodatki: 300g - suska sechlońska - na fermentacjęWarka #138 - Kompot AleWarka: 11lGoryczka: ok. 30 IBUEkstrakt: 11,7 Blg Wysłodziny z warki #137Chmielenie: 15g - Magnat - 60'Drożdże: US-05 - gęstwa Dodatki: 150g - suska sechlońska - na fermentację Planowo: - cynamon - goździki - imbir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Warka #139 - warzone 24.03.2021 Brown PorterWarka: 21lGoryczka: 28 IBUEkstrakt: 12 BlgSłody: 4 kg - Chevalier Heritage Malt Crisp 0,5 kg - Brown Simpsons 0,4 kg - płatki jęczmienne błyskawiczne 0,375 kg - Crystal Medium Crisp 0,15 kg - Chocolate Simpsons Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 35g - Challenger 2020 (6,1% ak.) - 60' 15g - Challenger 2020 (6,1% ak.) - 10' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: WLP004 Irish Ale - starter 1,2l Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Warka #140 - warzone 25.03.2021 Czech Lite Pale LagerWarka: 21lGoryczka: 28 IBUEkstrakt: 8,5 BlgSłody: 2,9 kg - pilzneński klepiskowy Bruntal 0,15 kg - Carapils Weyermann 0,15 kg - monachijski Weyermann Zacieranie: 68°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 30g - Saaz 2020 (4,3% ak.) - 60' 20g - Saaz 2020 (4,3% ak.) - 10' 50g - Saaz 2020 (4,3% ak.) - 0' Dodatki: Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: Wyeast 2124 Bohemian Lager - starter 1,6l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Warka #141 - warzone 01.04.2021 Sour DIPAWarka: 21lGoryczka: 60 IBUEkstrakt: 18 BlgSłody: 5 kg - pilzneński Viking Malt 1,5 kg - płatki owsiane 0,75 kg - Cara Clair Castle Malting 0,3 kg - cukier 0,25 kg - Imperial Simpsons 0,25 kg - Abbey Castle Malting Chmiele: 50g Sabro - granulat 2019 (14,8% ak.) - 20' 50g Idaho Gem - granulat 2019 (13% ak.) - 20' whirlpool w 76°C 100g Enigma - granulat 2020 (18,2% ak.) - na zimno 3 dni 50g Idaho Gem - granulat 2019 (13% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: L. Planatarum - 5g WLP090 San Diego Super - gęstwa Dodatki: Kwas mlekowy - 8 ml CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Katastrofalna wydajność. Cukrem podniesienie do granicy stylu (18 Blg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Warka #142 - warzone 11.04.2021 LichtenhainerWarka: 21lGoryczka: 11 IBUEkstrakt: 9,3 BlgSłody: 2,7 kg - pszeniczny wędzony dębem Viking Malt 0,7 kg - pilzneński Viking Malt Chmiele: 10g - Sybilla - granulat 2019 (4,3% ak.) - 60' 5g - Marynka - granulat 2020 (9,1% ak.) - 60' Drożdże: L. Planatarum - 5g WLP090 San Diego Super - gęstwa Dodatki: Kwas mlekowy - 20 ml CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Warka #143 - warzone 14.04.2021 Best BitterWarka: 21lGoryczka: 43 IBUEkstrakt: 13,5 BlgSłody: 5 kg - Chevalier Heritage Malt - Crisp 0,5 kg - Crystal Medium - Crisp 0,25 kg - Imperial Malt - Simpsons Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 50g - Challenger 2020 (6,1% ak.) - 60' 30g - Challenger 2020 (6,1% ak.) - 20' 70g - Challenger 2020 (6,1% ak.) - 0' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: WLP004 Irish Ale - gęstwa po #137 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Warka #144 - warzone 18.04.2021 Porter BałtyckiWarka: 15lGoryczka: 35 IBUEkstrakt: 20 BlgSłody: 3,5 kg - wiedeński Castle Malting 2,5 kg - monachijski Weyermann 0,4 kg - CaraMunich III Weyerman 0,3 kg - melanoidynowy Weyermann 0,3 kg - karmelowy 600 Viking Malt 0,2 kg - czekoladowy Fawcett Zacieranie: 50°C - 15 minut 64°C - 45 minut 72°C - 10 minut 78°C - 10 minut i wrzut chocolateChmiele: 35g - Marynka 2020 (9,1% ak.) - 60' Dodatki: CaCl2 - 4g Drożdże: Wyeast 2124 Bohemian Lager - gęstwa 27.05 - rozlew, FG 7 Blg, co daje 7,9% alk. Gazowane na 2.1 v/v Edytowane 31 Maja 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) Warka #145 - warzone 03.05.2021 Grodziski Extra StoutWarka: 21lGoryczka: 57 IBUEkstrakt: 15 BlgSłody: 5,4 kg - pszeniczny wędzony dębem Bruntal 0,5 kg - Brown Fawcett 0,4 kg - płatki jęczmienne błyskawiczne 0,25 kg - Carafa Special III Weyermann 0,25 kg - Imperial Malt Simpsons 0,2 kg - Pale Chocolate Fawcett 0,2 kg - Black Simpsons 0,125 kg - Crystal Medium Crisp Chmiele: 45g - Marynka - granulat 2020 (9,1% ak.) - 60' 25g - Marynka - granulat 2020 (9,1% ak.) - 20' 50g - Tomyski - granulat 2020 (4% ak.) - 0' 50g - Tomyski - granulat 2020 (4% ak.) - whirlpool 20' w 77°C 100g - Tomyski - granulat 2020 (4% ak.) - na zimno 3 dni 100g - Zula - granulat 2020 (8,3% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP004 Irish Ale - gęstwa Dodatki: Kwas mlekowy - 10 ml CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut 21.05 - rozlew, FG 4.5 Blg co daje 6.4% alk. Gazowane na 1.8 v/v Edytowane 2 Lipca 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) Warka #146 - warzone 09.05.2021 GrodziskieWarka: 21lGoryczka: 24 IBUEkstrakt: 8 BlgSłody: 3,3 kg - pszeniczny wędzony dębem Bruntal Chmiele: 15g - Tomyski - granulat 2020 (4% ak.) - 60' 15g - Marynka - granulat 2020 (9,1% ak.) - 60' 35g - Tomyski - granulat 2020 (4% ak.) - 0' Drożdże: WLP090 San Diego Super - gęstwa Dodatki: Kwas mlekowy - 10 ml CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut 21.05 - rozlew, FG 1,7 Blg co daje 3,3% alk. Gazowane na 2.8 v/v Edytowane 31 Maja 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) Warka #147 - warzone 27.05.2021 Brett SaisonWarka: 21lGoryczka: 30 IBUEkstrakt: 12,7 BlgSłody: 3 kg - pilzneński Soufflet 1 kg - pszenica niesłodowana 0,5 kg - płatki owsiane 0,25 kg - monachijski I Weyermann 0,125 kg - Carahell Weyermann Chmiele: 30g - Marynka - granulat 2020 (9,1% ak.) - 60' Drożdże: WLP565 Belgian Saison I - starter 1,2l Dodatki: Kwas mlekowy - 10 ml CaCl2 - 5gZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Warka #148 - warzone 31.05.2021 Hoppy SaisonWarka: 21lGoryczka: 30 IBUEkstrakt: 12 BlgSłody: 2 kg - pilzneński Soufflet 1 kg - pilzneński - nieopisany worek 1 kg - pszenica niesłodowana 0,5 kg - płatki owsiane 0,25 kg - monachijski I Weyermann 0,125 kg - Carahell Weyermann Chmiele: 30g - Marynka - granulat 2020 (9,1% ak.) - 60' 200g - X13459 - granulat 2020 (6,3% ak.) - na zimno - 3 dni Drożdże: WLP565 Belgian Saison I - piana z warki #147 Dodatki: Kwas mlekowy - 10 ml CaCl2 - 5gZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Trzy damy zalane warką #147 i zadane dregami z dzikusów. Reszta dolana do warki #148. Blend został nachmielony na zimno. Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Warka #149 - warzone 01.06.2021 German PilsWarka: 15lGoryczka: 35 IBUEkstrakt: 12,2 BlgSłody: 3,6 kg - pilzneński klepiskowy Bruntal 0,1 kg - wiedeński Steinbach Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minutChmiele: 7g - Marynka 2020 (9,1% ak.) - 60' 25g - Hallertauer Mittelfrueh 2020 (4% ak.) - 60' 30g - Hallertauer Mittelfrueh 2020 (4% ak.) - 20' 45g - Hallertauer Mittelfrueh 2020 (4% ak.) - 0' Dodatki: Kwas mlekowy - 7 ml CaSO4 - 5g Drożdże: Wyeast 2124 Bohemian Lager - gęstwa Edytowane 2 Lipca 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Warka #150 - warzone 15.06.2021 Farmhouse IPAWarka: 20lGoryczka: 42 IBUEkstrakt: 15,8 BlgSłody: 5 kg - pilzneński Soufflet 1,2 kg - płatki owsiane 0,5 kg - Carapils Weyermann Chmiele: 25g Chinook - granulat 2020 (12,3% ak.) - 60' 50g Amarillo - granulat 2020 (8,9% ak.) - 20' whirlpool w 76°C 75g Chinook - granulat 2020 (12,3% ak.) - na zimno 3 dni 55g Mosaic Cryo - granulat 2020 (24% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP565 Belgian Saison I - gęstwa Dodatki: Kwas mlekowy - 8 ml CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 2 Lipca 2021 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Warka #151 - warzone 26.06.2021 American IPAWarka: 20lGoryczka: 58 IBUEkstrakt: 16 BlgSłody: 5 kg - pilzneński Viking Malt 1 kg - Chevalier Heritage crisp 0,5 kg - płatki owsiane 0,3 kg - Carapils Weyermann Chmiele: 15g El Dorado - granulat 2020 (14,2% ak.) - 60' 25g El Dorado - granulat 2020 (14,2% ak.) - 20' 50g El Dorado - granulat 2020 (14,2% ak.) - 20' whirlpool w 76°C 110g El Dorado - granulat 2020 (14,2% ak.) - na zimno 3 dni 100g Galaxy - granulat 2020 (16,2% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: FM700 Koktajl Transatlantycki - starter 1,5l Dodatki: Kwas mlekowy - 8 ml CaSO4 - 5g Whirlfloc-T - 10'Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się