Skocz do zawartości

Zapach startera


Arielos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Robię pierwszy raz starter drożdżowy, na mieszadle magnetycznym. Zrobiłem po prostu litrową miniwarkę na pale ale, a potem w kolbie gotowałem 20 minut i szybko schłodziłem, po czym zadałem drożdże które godzinę leżały w temp. pokojowej.

Po godzinie zaczęła robić się lekka obrączka piany. Dzisiaj piany jest już sporo, zrobiła się taka obrączka 0,5cm grubości. Za to zapach - czuć siarkowodór. Czy jest to normalne? Drożdże to FM26.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.