ThoriN Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Zapraszamy na kolejne profesjonalne szkolenie sensoryczne organizowane przez Świętokrzyski Oddział Terenowy PSPD. Kurs przeprowadzany jest z wykorzystaniem aromatów FlavorActiv. Tym razem "przywąchamy" się bliżej jednej z podstawowych grup zapachowych znajdujących się w piwie - aromatom siarkowym.Zapoznamy się po kolei z aromatami:- siarczku dimetylu (kukurydziany)- dwutlenku siarki (zapałczany)- disiarczku dimetylu (zepsute warzywa)- merkaptanu prenylowego (prześwietlenie)- trisiarczku dimetylu (cebula, czosnek)- siarkowodoru (gotowane jajka)- merkaptanu etylowego (kanalizacyjny)Ze względu na dużą ilość materiału i raczej pewną konieczność robienia przerw, na szkolenie należy zarezerwować ok. 3 godziny. Próbki będą przygotowywane na bazie jednego z jasnych lagerów komercyjnych. Objętość jednej próbki nie przekroczy 50ml. Koszt szkolenia wynosi 50zł dla członków lub certyfikowanych sędziów PSPD oraz 70zł dla pozosatłych osób. Choć będzie to szkolenie raczej dla osób, które już miały styczność z piwną sensoryką, to serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych!Zapisy na szkolenie odbywają się poprzez dokonanie wpłaty na konto (wyszczególnione na dole strony) Wpłaty będą przyjmowane do dnia 28 stycznia. O możliwości wzięcia udziału decycuje kolejność wpłat. Termin: 30.01 (sobota), godzina 12:00 Miejsce: CraftBeer PUB, Piotrkowska 2, 25-510 Kielce Koszt: 50zł - członkowie PSPD, 70zł - osoby niezrzeszoneFacebook: https://www.facebook.com/events/844441569001651/ Zapisy: poprzez wpłatę na konto Przemysław Szczepańczyk35 2490 0005 0000 4000 2773 0644w tytule przelewu należy wpisać "szkolenie - aromaty siarkowe", imię i nazwisko, ew. numer legitymacji lub certyfikatu sędziowskiego PSPD. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez ThoriN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się