Z_bychu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Nie wiem może gdzieś to jest, może postępuje się identycznie jak Płynnymi Wyeast. Z tego co widać na obrazkach to chyba są w buteleczkach.? Nie miałem ich. Czy tam jest też "coś co trzeba zgnieść" a może tylko wlać do brzeczki? Czy są lepsze od Wyeast.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Nie ma nic do zgniatania. To samo inna firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Czyli do słabszych piw np 12 °Blg można wlać bezpośrednio.? Mocniejsze piwa - przygotowujemy starter.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Czyli do słabszych piw np 12 °Blg można wlać bezpośrednio.?Mocniejsze piwa - przygotowujemy starter.? Można wlać od razu do brzeczki, ale pod warunkiem, że są świeże. Do miesiąca od daty produkcji. Jeśli drożdże są starsze zaleca się starter podobnie jak Wyeast w celu namnożenia do optymalnej ilości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się