Makaron Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 WLP013 London Ale Yeast Dry, malty ale yeast. Provides a complex, oakey ester character to your beer. Hop bitterness comes through well. This yeast is well suited for classic British pale ales, bitters, and stouts. Does not flocculate as much as WLP002 and WLP005. Attenuation: 67-75% Flocculation: Medium Ideal Fermentation Temperature Range: 66-71°F Alcohol Tolerance: Medium WLP013 London Ale Yeast Wytrawne, słodowe drożdże górnej fermentacji. Nadają kompleksowy, dębowy charakter estrowy do piwa. Dobrze uwydatnia się goryczka chmielowa. Ten szczep drożdży dobrze sprawuje się w klasycznych brytyjskich pale ale, bitter i stout. Nie flokuluje tak odbrze jak WLP002 i WLP005. Odfermentowanie: 67-75% Flokulacja: Średnia. Optymalna temperatura fermentacji: 19-22°C. Tolerancja na alkohol: Średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się