Skocz do zawartości

White Labs - WLP013 London Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP013 London Ale Yeast

Dry, malty ale yeast. Provides a complex, oakey ester character to your beer. Hop bitterness comes through well. This yeast is well suited for classic British pale ales, bitters, and stouts. Does not flocculate as much as WLP002 and WLP005.

Attenuation: 67-75%

Flocculation: Medium

Ideal Fermentation Temperature Range: 66-71°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP013 London Ale Yeast

Wytrawne, słodowe drożdże górnej fermentacji. Nadają kompleksowy, dębowy charakter estrowy do piwa. Dobrze uwydatnia się goryczka chmielowa. Ten szczep drożdży dobrze sprawuje się w klasycznych brytyjskich pale ale, bitter i stout. Nie flokuluje tak odbrze jak WLP002 i WLP005.

Odfermentowanie: 67-75%

Flokulacja: Średnia.

Optymalna temperatura fermentacji: 19-22°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.