Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP023 Burton Ale Yeast From the famous brewing town of Burton upon Trent, England, this yeast is packed with character. It provides delicious subtle fruity flavors like apple, clover honey and pear. Great for all English styles, IPA's, bitters, and pales. Excellent in porters and stouts. Attenuation: 69-75% Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 68-73°F Alcohol Tolerance: Medium WLP023 Burton Ale Yeast Pochodzą ze znanego z piwowarstwa miasta Burton upon Trent, w anglii, ten szczep jest pełen charakteru. Drożdże te nadają smaczne subtelne owocowe smaki takie jak jabłko, goździkowy miód i gruszka. Dobry do wszyskich angielskich stylów, IPA, bitter i pale. Wspaniały do porterów i stoutów. Odfermentowanie: 69-75% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 20-23°C Tolerancja na alkohol: Średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Lubią spacery, choć fakt, że piwa w fermentatorze dużo. Edit: sprawdzone na drugim piwie, 25L i też próbowały zrzucić pokrywkę (dosłownie), następne spróbuję 23L maksymalnie. Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez admiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar71 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Piana raczej normalna, kiedyś była wielka, ale byc może za dużą temperature zapodałem... Ostatnio robiłem na nich Milda i w 19 stopniach bardzo dobre piwo wyszło. Kolejne piwo które popełniłem na nich to ESB fermentowane w 21-22 C, czyli tak jak zaleca producent. Masakrycznie ciekawy charakter zgodny z opisem, tyle że smaki nie są subtelne Te Burtony są naprawdę specyficzne! Już widzę te metryczki - utlenienie i aldehyd octowy Fermentują niezbyt szybko, produkują trochę fenoli w wyższych temp. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Szuwar71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się