Skocz do zawartości

White Labs - WLP038 Manchester Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP038 Manchester Ale Yeast

Top-fermenting strain that is traditionally good for top-cropping. Moderately flocculent with a clean, dry finish. Low ester profile, producing a highly balanced English-style beer.

Attenuation: 70-74%

Flocculation: Medium-High

Optimum Fermentation Temperature: 65-70F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP038 Manchaster Ale Yeast

Szczep górnej fermentacji, który jest tradycyjnie dobry do zbioru z powierzchni. Umiarkowanie flokulujące wraz z czystym, wytrawnym finiszem. Niski profil estrowy, produkują mocno zbalansowane angielskie piwa.

Odfermentowanie: 70-74%

Flokulacja: Średnio-wysoka.

Temperatura fermentacji: 18-21°C .

Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.