Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP039 Nottingham Ale Yeast British style ale yeast with a very dry finish. Medium to low fruit and fusel alcohol production. Good top fermenting yeast strain, is well suited for top cropping (collecting). This yeast is well suited for pale ales, ambers, porters, and stouts. Attenuation: 73-82% Flocculation: Medium to High Ideal Fermentation Temperature: 66-70°F Alcohol Tolerance: Medium WLP039 Nottingham Ale Yeast. Drożdże do brytyjskich piw z bardzo wytrawnym finiszem. Średnia do mała produkcja smaków owocowych i fuzlowych alkoholi. Dobre drożdże górnej fermentacji, dobre do zbioru z powierzchni fermentującego piwa. Szczep ten dobrze nadaje się do pale ale, amber, portera i stouta. Odfermentowanie: 73-82% Flokulacja: Średnia do wysoka. Temperatura fermentacji: 19-21°C . Tolerancja na alkohol: Średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się