Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP051 California Ale V Yeast From Northern California. This strain is more fruity than WLP001, and slightly more flocculent. Attenuation is lower, resulting in a fuller bodied beer than with WLP001. Attenuation: 70-75% Flocculation: Medium to High Optimum Fermentation Temperature: 66-70°F Alcohol Tolerance: Medium-High WLP051 California Ale V Yeast Pochodzą z północnej Kalifornii. Szczep ten jest bardziej owocowy niż WLP001 i troszkę mocniej flokulujące. Odfermentowanie jest niższe, co nadaje treściwsze piwo niż piwo na WLP001. Odfermentowanie: 70-75% Flokulacja: Średnie do wysokie. Temperatura fermentacji: 19-20°C . Tolerancja na alkohol: Średnio wysoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się