Skocz do zawartości

White Labs - WLP051 California Ale V Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP051 California Ale V Yeast

From Northern California. This strain is more fruity than WLP001, and slightly more flocculent. Attenuation is lower, resulting in a fuller bodied beer than with WLP001.

Attenuation: 70-75%

Flocculation: Medium to High

Optimum Fermentation Temperature: 66-70°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP051 California Ale V Yeast

Pochodzą z północnej Kalifornii. Szczep ten jest bardziej owocowy niż WLP001 i troszkę mocniej flokulujące. Odfermentowanie jest niższe, co nadaje treściwsze piwo niż piwo na WLP001.

Odfermentowanie: 70-75%

Flokulacja: Średnie do wysokie.

Temperatura fermentacji: 19-20°C .

Tolerancja na alkohol: Średnio wysoka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.