Skocz do zawartości

White Labs - WLP072 French Ale


Rekomendowane odpowiedzi

WLP072 French Ale

Clean strain that complements malt flavor. Low to moderate esters, when fermentation temperature is below 70F. Moderate plus ester character over 70F. Low diacetyl production. Good yeast strain for Biere de Garde, blond, amber, brown ales, and specialty beers

Attenuation: 68-75%

Flocculation: Medium High

Optimum Fermentation Temperature: 63-73°F

 

WLP072 French Ale

Czysty szczep drożdży, który uzupełnia smaki słodowe. Niskie do umiarkowane estry, gdy temperatura fertmentacji jest poniżej 70F. Umiarkowane i mocniejsze estry, gdy temperatura fermentacji jest powyżej 70F. Niska produkcja dwuacetylu. Szczep dobry do piw typu Biere de Grande, blond, amber, brown i piw specjalnych.

Odfermentowanie: 68-75%

Flokulacja: Średnio wysoka.

Temperatura fermentacji: 17-23°C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.