Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP072 French Ale Clean strain that complements malt flavor. Low to moderate esters, when fermentation temperature is below 70F. Moderate plus ester character over 70F. Low diacetyl production. Good yeast strain for Biere de Garde, blond, amber, brown ales, and specialty beers Attenuation: 68-75% Flocculation: Medium High Optimum Fermentation Temperature: 63-73°F WLP072 French Ale Czysty szczep drożdży, który uzupełnia smaki słodowe. Niskie do umiarkowane estry, gdy temperatura fertmentacji jest poniżej 70F. Umiarkowane i mocniejsze estry, gdy temperatura fermentacji jest powyżej 70F. Niska produkcja dwuacetylu. Szczep dobry do piw typu Biere de Grande, blond, amber, brown i piw specjalnych. Odfermentowanie: 68-75% Flokulacja: Średnio wysoka. Temperatura fermentacji: 17-23°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się