Artur Molenda Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Przeciętny amator złotego trunku przy wyborze piwa do spożycia zazwyczaj kieruje się kilkoma kryteriami. Po pierwsze zwraca uwagę czy piwo jest jasne czy ciemne, sprawdza zawartość alkoholu i ewentualnie poziom ekstraktu. Oczywiście w przypadku piw koncernowych i tak więcej informacji na temat danego produktu nie uzyska. Jednak sytuacja w przypadku piw rzemieślniczych wygląda z goła inaczej. Podchodzi się do klienta z szacunkiem i informuje się go praktycznie o wszystkich parametrach, którymi opisuje się piwo. Dostajemy szczegółowe informacje o składzie trunku, barwie (EBC) i poziomie goryczki (IBU). dalsza część tekstu tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się