Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP500 Trappist Ale Yeast From one of the few remaining Trappist breweries remaining in the world, this yeast produces the distinctive fruitiness and plum characteristics. Excellent yeast for high gravity beers, Belgian ales, dubbels and trippels. Attenuation: 75-80% Flocculation: Medium to low Optimum Fermentation Temperature: 65-72°F Lower temperatures (under 65) will result in less fruity and more earthy beers. Alcohol Tolerance: High WLP500 Trappist Ale Yeast Pochdzi z jednego z ostatnich browarów Trappistów na świecie, drożdże te produkują wyraźną owocowość i cechy śliwki. Wspaniałe drożdże do piw o wysokiej gęstości, belgijskich ale, dubbel i trippel. Odfermentowanie: 75-80% Flokulacja: Średnia do niska. Temperatura fermentacji: 18-22°C. Fermentacja w temperaturze niższej niż 65F spowoduje słabszą owocowość i mocniejsze posmaki ziemiste w piwie. Tolerancja na alkohol: Wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się