Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP515 Antwerp Ale Yeast Clean, almost lager like Belgian type ale yeast. Good for Belgian type pales ales and amber ales, or with blends to combine with other Belgian type yeast strains. Biscuity, ale like aroma present. Hop flavors and bitterness are accentuated. Slight sulfur will be produced during fermentation, which can give the yeast a lager like flavor profile. Attenuation: 73-80% Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 67-70°F Alcohol Tolerance: Medium WLP515 Antwerp Ale Yeast Czyste, prawie lagerowe belgijskie drożdże górnej fermentacji. Dobre do belgijskich piw takich jak pale ale, amber ale, albo w mieszankach by połączyć inne belgijskie szczepy drożdży. Ciasteczkowe, aleowe cechy w aromacie. Smaki i aromaty chmielowe są zaakcentowane. Delikatna produkcja siarki podczas fermentacji, co może nadać podobnych do lagerowych profili smakowych. Odfermentowanie: 73-80% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 19-21°C. Tolerancja na alkohol: Średnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się