Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP530 Abbey Ale Yeast Used to produce Trappist style beers. Similar to WLP500, but is less fruity and more alcohol tolerant (up to 15% ABV). Excellent yeast for high gravity beers, Belgian ales, dubbels and trippels. Attenuation: 75-80% Flocculation: Medium to high Optimum Fermentation Temperature: 66-72°F Alcohol Tolerance: High WLP530 Abbey Ale Yeast Używane do produkcji piw typu trappist. Podobne do WLP500, ale mniej owocowe i bardziej odporne na alkohol (do 15%). Wspaniałe drożdże do piw o wysokiej gęstości początkowej, belgijskich ale, dubbel i trippel. Odfermentowanie: 75-80% Flokulacja: Średnia do wysoka. Temperatura fermentacji: 19-22°C . Tolerancja na alkohol: Wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Niestety w starterze postanowiły nurkować muszki, także ciężko stwierdzić, czy pprzednie obserwacje były ok. Edytowane 11 Września 2013 przez Kilus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celdur Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 W najbliższym czasie zamierzam uwarzyć serię czterech belgów. Zaczynając od pale ale, a kończąc na belgian dark strong ale. Słyszałem o przypadkach wyjścia piany z fermentora na spacer. Stąd też moje pytanie - jaka jest bezpieczna ilość brzeczki w standardowym fermentorze 33l? Fermentacja będzie prowadzona w temperaturze 20°C. Przypomnę jeszcze, że są to odpowiedniki słynnych THG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Opowiesci o spacerach drozdzy nie sa przesadzone. Potrafia przekroczyc rezerwe 50% powierzchni wiadra i wyjsc ale dzieje sie to raczej w temp powyzej 20 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się