Skocz do zawartości

White Labs - WLP530 Abbey Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP530 Abbey Ale Yeast

Used to produce Trappist style beers. Similar to WLP500, but is less fruity and more alcohol tolerant (up to 15% ABV). Excellent yeast for high gravity beers, Belgian ales, dubbels and trippels.

Attenuation: 75-80%

Flocculation: Medium to high

Optimum Fermentation Temperature: 66-72°F

Alcohol Tolerance: High

 

WLP530 Abbey Ale Yeast

Używane do produkcji piw typu trappist. Podobne do WLP500, ale mniej owocowe i bardziej odporne na alkohol (do 15%). Wspaniałe drożdże do piw o wysokiej gęstości początkowej, belgijskich ale, dubbel i trippel.

Odfermentowanie: 75-80%

Flokulacja: Średnia do wysoka.

Temperatura fermentacji: 19-22°C .

Tolerancja na alkohol: Wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

W najbliższym czasie zamierzam uwarzyć serię czterech belgów. Zaczynając od pale ale, a kończąc na belgian dark strong ale. Słyszałem o przypadkach wyjścia piany z fermentora na spacer. Stąd też moje pytanie - jaka jest bezpieczna ilość brzeczki w standardowym fermentorze 33l? Fermentacja będzie prowadzona w temperaturze 20°C.

 

Przypomnę jeszcze, że są to odpowiedniki słynnych THG.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.