Skocz do zawartości

9,0blg i ani drgnie


HRP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Problem mój polega na tym, że pszeniczniak, który popełniłem nie chce zejść poniżej 9,0 blg. 5,7 i 9-tego dnia jest to samo.

Dziś dzień dziesiąty trochę piany na środku i nie bulka.

Gęstość początkowa to 13 blg.

Temperatura otoczenia fermentora 19-20 st.

Drożdże wyeast 3068 zadane w temp 20 st.

Fermentor to keg pet.

Co począć?

Jak żyć

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie odrobiłem niestety lekcji.

 

Ok trochę poczytałem

 

Dzięki za naprowadzenie.

Sprawdziłem splawikiem jest 4.5 blg

 

Jeszcze poczekać?

Chodzi już 10 dni.

??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jeśli wszystko mierzyłeś refraktometrem (czyli początkowe 13Brix i końcowe 9Brix) to wyszło Ci takie coś:

 

Original Gravity: 1.0505 (12.5°P) Estimated Final Gravity: 1.0203 (5.16°P) Alcohol by Volume: 3.8% (3.1% ABW)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.