Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP566 Belgian Saison II Yeast Saison strain with more fruity ester production than with WLP565. Moderately phenolic, with a clove-like characteristic in finished beer flavor and aroma. Ferments faster than WLP565. Attenuation: 78-85% Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 68-78 F Alcohol Tolerance: Medium WLP566 Belgian Saison II Yeast Szczep Saison wraz z wyższą produkcją owocowych estrów niż WLP565. Umiarkowanie fenolowe wraz z goździkowymi cechami w smaku i aromacie gotowego piwa. Fermentuje szybciej niż WLP565. Odfermentowanie: 78-85% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 20-26°C. Tolerancja na alkohol: Średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się