Skocz do zawartości

White Labs - WLP570 Belgian Golden Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP570 Belgian Golden Ale Yeast

From East Flanders, versatile yeast that can produce light Belgian ales to high gravity Belgian beers (12% ABV). A combination of fruitiness and phenolic characteristics dominate the flavor profile. Some sulfur is produced during fermentation, which will dissipate following the end of fermentation.

Attenuation: 73-78%

Flocculation: Low

Optimum Fermentation Temperature: 68-75°F

Alcohol Tolerance: High

 

WLP570 Belgian Golden Ale Yeast

Pochodzą ze wschodniej Flandrii. Uniwersalne drożdże, które mogą wyprodukować od lekkich belgijskich ale do mocnych belgijskich piw (12%). Kombinacja owocowości i cech fenolowych dominują profil smakowy. Trochę siarki jest produkowane podczas fermentacji, ale zostanie ona rozproszona do końca fermentacji.

Odfermentowanie: 73-78%

Flokulacja: Niska.

Temperatura fermentacji: 20-24°C.

Tolerancja na alkohol: Wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.