Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP570 Belgian Golden Ale Yeast From East Flanders, versatile yeast that can produce light Belgian ales to high gravity Belgian beers (12% ABV). A combination of fruitiness and phenolic characteristics dominate the flavor profile. Some sulfur is produced during fermentation, which will dissipate following the end of fermentation. Attenuation: 73-78% Flocculation: Low Optimum Fermentation Temperature: 68-75°F Alcohol Tolerance: High WLP570 Belgian Golden Ale Yeast Pochodzą ze wschodniej Flandrii. Uniwersalne drożdże, które mogą wyprodukować od lekkich belgijskich ale do mocnych belgijskich piw (12%). Kombinacja owocowości i cech fenolowych dominują profil smakowy. Trochę siarki jest produkowane podczas fermentacji, ale zostanie ona rozproszona do końca fermentacji. Odfermentowanie: 73-78% Flokulacja: Niska. Temperatura fermentacji: 20-24°C. Tolerancja na alkohol: Wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się