Wojen Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Jak chcesz na czasie zaoszczędzić to przefiltruj kilka litrów (np.10L) do gara i na gaz. Potem dolewaj po kilka litrów filtratu. To naprawdę pozwala zaoszczędzić dużo czasu bo część brzeczki już się podgrzewa zamiast wychładzać podczas filtracji. Jak nie masz wystarczającej ilości naczyń do podgrzewania wody do wysładzania to możesz zacierać z trochę większą ilością wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rot Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Dziś mija równo tydzień fermentacji. Poziom Blg z 12,5 spadł do 2,5. Kolor bardzo jasny i na razie jeszcze mętne piwo jest. W smaku już teraz uważam że bardzo dobre. Jest ochota na więcej a tu jeszcze tyle czekać trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się