Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP810 San Francisco Lager Yeast This yeast is used to produce the "California Common" style beer. A unique lager strain which has the ability to ferment up to 65 degrees while retaining lager characteristics. Can also be fermented down to 50 degrees for production of marzens, pilsners and other style lagers. Attenuation: 65-70% Flocculation: High Optimum Fermentation Temperature: 58-65°F Alcohol Tolerance: Medium-High WLP810 San Francisco Lager Yeast Drożdże te są używane do produkcji piwa ?California Common?. Unikatowy szczep lagerowy, który ma zdolność do fermentacji w temperaturze 18°C i utrzymać charakterystykę lagerową. Można fermentować w temperaturze 10°C przy produkcji marzen, pilsner i innych lagerów. Odfermentowanie: 65-70% Flokulacja: Wysoka. Temperatura fermentacji: 14-18°C. Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelW Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Czy jest ktoś w stanie ocenić, czy faktycznie te drożdże dają lagerowe efekty w takich temperaturach jak podaje producent? Mam w piwnicy 14°C i zastanawiam się, czy kombinować z tymi drożdżami czy dalej jednak inwestować w drożdże ejlowe w niskiej temperaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się