Skocz do zawartości

White Labs - WLP810 San Francisco Lager Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP810 San Francisco Lager Yeast

This yeast is used to produce the "California Common" style beer. A unique lager strain which has the ability to ferment up to 65 degrees while retaining lager characteristics. Can also be fermented down to 50 degrees for production of marzens, pilsners and other style lagers.

Attenuation: 65-70%

Flocculation: High

Optimum Fermentation Temperature: 58-65°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP810 San Francisco Lager Yeast

Drożdże te są używane do produkcji piwa ?California Common?. Unikatowy szczep lagerowy, który ma zdolność do fermentacji w temperaturze 18°C i utrzymać charakterystykę lagerową. Można fermentować w temperaturze 10°C przy produkcji marzen, pilsner i innych lagerów.

Odfermentowanie: 65-70%

Flokulacja: Wysoka.

Temperatura fermentacji: 14-18°C.

Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 lat później...

Czy jest ktoś w stanie ocenić, czy faktycznie te drożdże dają lagerowe efekty w takich temperaturach jak podaje producent? Mam w piwnicy 14°C i zastanawiam się, czy kombinować z tymi drożdżami czy dalej jednak inwestować w drożdże ejlowe w niskiej temperaturze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.