BSC Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Witam serdecznie, Jako że, mam sporo chmielu, wystarczy spokojnie na 3 warki, chcę sam skomponować zestaw słodów. Czy receptura wydaję się sensowna (1 warka)? Słód Pale Ale - 3,3kg Słód Pilzeński - 0,7kg Słód Wiedeński - 0,3kg Słód Cara Ruby 50 EBC Castlemalting - 0,3kg Posiadam głownie chmiele amerykańskie, trochę z NZ. W pierwszej warce chciałbym użyć: 50g Jarrylo 50g El Dorado 50g Pekko 50g Belma Zależy mi na nie wysokiej gorczyce i fajnym aromacie. Proszę o propozycje podziału chmielu. Drożdże jakich będę używał to US-05 Z góry dziękuje za opinię. Edytowane 11 Marca 2016 przez BSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overstack Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Receptura wygląda ciekawie, Brew Target dla takiego zasypu na 20 L wyrysował taką symulację: Alko wyliczył z zacierania przy 67 st.C Pytanie do znawców w jakim to wyjdzie stylu. Możesz również w zakładce "Chmiele" projektować chmielenie wg własnego uznania, Edytowane 11 Marca 2016 przez overstack BSC 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się