Krzysztof Ruda Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Witam, postanowiłem założyć temat o swoim browarze, a więc data 2015 ponieważ zacząłem warzyć z zacieraniem, wcześniej kilkanaście warek z puszek było. Lista uwarzonych warek z zacieraniem, niestety miałem awarie komputera i konkretny opisy znikły #1 Milk Stout 1.07.2015 #2 Saison 4.07.2015 #3 Polish IPA #4 Szkockie Ale z płatkami po Bourbon'ie 1.02.2016 #5 Polski Lager 2.02.2016 następne warki będę starał opisywać sie dokładniej https://www.facebook.com/browardomowygorcek/?ref=aymt_homepage_panel Edytowane 13 Marca 2016 przez Krzysztof Ruda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Włosek Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Życzę wytrwałości i sukcesów Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Ruda Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 #6 Torfowa Pszenica 28.02.2016 Zasyp:Pszeniczny Strzegom 2 kgPale Ale 1,5 kgWhisky 1kgGrodziski Weyermann 0,5 kg Zacieranie:17l wody45'C - 20 min55'C - 10 min62'C - 40 min72'C - 30minpodgrzanie do 78'C Wysładzanie:2 x 7l - 78'C Gotowanie: 60 min0 min - 25g Magnum25 min - 15g Magnum45 min - Suszone Śliwki 400g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Ruda Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 # Coffee Mocha Sweet Stout 14BLG Zasyp: Pale Ale 3,7kg Karmelowy ciemny 0,4kg Chocolate 0,35kg Jęczmień Palony 0,2kg Zacieranie: 12l wody 70°C 67°C przez 70minut 67°C przez 10 wrzucam słody ciemne podgrzewam do 78°C i trzymam 5 minut Wysładzam 3 x 5l wody o temp. 80°C Gotowanie 70 minut po 10 minutach dodaję 25g chmielu Northdowm Laktoza na 15 minut przed końcem na 0' dodaje 70g swieżo zmielonej kawy Ethiopia Mocha drożdże Mangrove Jack's M03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Ruda Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Warka #8 Wanillia Dry Stout 12BLG Zasyp: Pale Ale 3,5kgChocolate 0,2kgPłatki jęczmienne 0,5kgJęczmień Palony 0,3kg Chmiei:Target 35g Drożdże: Safale S-04 Dodatki: płatki High Wanilia na cichą Życzę wytrwałości i sukcesów Pozdrawiam a dziękuję i również pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Ruda Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 #9 Cymbopogon Single Hop Mosaic Session IPA Zasyp:Pale Ale 2,5kgPilzneński 0,8kgKarmelowy 0,2kg Chmiel: Mosaic 100g Drożdże:Mangrove Jack's M44 U.S. West Coast Dodatki:Cymbopogon citratus (Trawa cytrynowa)Mech Irlandzki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się