Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP862 Cry Havoc (Listen to audio about this strain from Chris White) Licensed from Charlie Papazian, this strain can ferment at ale and lager temperatures, allowing brewers to produce diverse beer styles. The recipes in both Papazian's books, The Complete Joy of Homebrewing and The Homebrewers Companion, were originally developed and brewed with this yeast. A more detailed description of this yeast is available here. For Ales: Attenuation: 66-70 Flocculation: M-L Optimum Fermentation Temperature: 68-74°F Optimum Cellaring Temperature: 50-55°F Alt beers can be cellared at lagering temperatures For Lagers: Attenuation: 66-70 Flocculation: L Optimum Fermentation Temperature: 55-58°F Optimum Lagering Temperature: 32-37°F WLP862 Cry Havoc (Wysłuchaj na temat tych drożdży tutaj-ang.) Charlie Papazian zezwolił na produkcję tych drożdży. Szczep ten może fermentować w temperaturach dolnej i górnej fermentacji, co pozwala browarom produkcję różnych stylów piwa. Przepisy w książkach The Complete Joy of Homebrewing i The Homebrewers Companion, były opracowane i warzone na tych drożdżach. Więcej na temat tych drożdży tutaj Dla piw górnej fermentacji: Odfermentowanie: 66-70% Flokulacja: Średnio-niskia. Temperatura fermentacji: 20-23°C . Optymalna temperatura dojrzewania: 10-13°C Piwa typu alt mogą być dojrzewanie w temperaturach lagerowania. Dla piw dolnej fermentacji Odfermentowanie: 66-70% Flokulacja: Niska. Temperatura fermentacji: 13-14°C . Optymalna temperatura lagerowania 0-3°C . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się