Skocz do zawartości

White Labs - WLP885 Zurich Lager Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP885 Zurich Lager Yeast

Swiss style lager yeast. With proper care, this yeast can be used to produce lager beer over 11% ABV. Sulfur and diacetyl production is minimal. Original culture provided to White Labs by Marc Sedam.

Attenuation: 70-80%.

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 50-55°F

Alcohol Tolerance: Very High

 

WLP885 Zurich Lager Yeast

Szwajcaraskie drożdże dolnej fermentacji. Przy odpowiednim przygotowaniu można przy ich użyciu produkować piwa z zawartością alkoholu powyżej 11%. Produkcja dwuacetylu i siarki jest minimalna. Szczep przekazany do White Labs przez Marc Sedam.

Odfermentowanie: 70-80%

Flokulacja: Średnia.

Temperatura fermentacji: 10-13°C.

Tolerancja na alkohol: Bardzo wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.