Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP885 Zurich Lager Yeast Swiss style lager yeast. With proper care, this yeast can be used to produce lager beer over 11% ABV. Sulfur and diacetyl production is minimal. Original culture provided to White Labs by Marc Sedam. Attenuation: 70-80%. Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 50-55°F Alcohol Tolerance: Very High WLP885 Zurich Lager Yeast Szwajcaraskie drożdże dolnej fermentacji. Przy odpowiednim przygotowaniu można przy ich użyciu produkować piwa z zawartością alkoholu powyżej 11%. Produkcja dwuacetylu i siarki jest minimalna. Szczep przekazany do White Labs przez Marc Sedam. Odfermentowanie: 70-80% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 10-13°C. Tolerancja na alkohol: Bardzo wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się