templariusz Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) cześć wczoraj uwarzyłem moje pierwsze piwo warka #1 pszeskała - american wheat 19.03.2016 weyermann pale ale 1,5 kg weyermann pszeniczny 1,5 kg strzegom pale ale 0,5 kg strzegom pszeniczny Columbus 12g hallertau cascade 30g huell melon 30g założenie 20L 11,5 blg Zacieranie 12L wody 67C 60' mash out 77 C 5' Gotowanie 60 minut 60' columbus 12g 30' hallertau cascade 9g 5' hallertau cascade 7g 0 hallertau cascade 10g drożdże zadane w temperaturze 20 stopni 28.03.16 przelane na cichą, dodane huell melon na cichą wyszło 15 l 12 blg zeszło do 2blg 5.04.2016 poszło do butelek ze 130g glukozy Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez templariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templariusz Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Warka nr 4 Czarna ziemia - american stout 10. 2017 Weyermann pale ale 2.9kg strzegoom Czekoladowy 0.2 kg Jęczmień palony 0,2 kg zacieranie 66- 60 min 76 - 10 min Gotowanie 60' Simcoe 10g 30' Centennial 11g 15' Centennial 11g 0' Simcoe 109 Drożdże Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale zadane w 20 stopniach na zimno po 30g simcoe i centenniala wyszło 8 litrów 16 blg Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez templariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templariusz Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Walka nr 3 04.2017 Wioska dymi - Wędzone ale Viking wędzony drewnem bukowym 1,5kg Weyermann Pale Ale 0,5kg Weyermann carapils 0,5kg Zacieranie 68- 60 min 78 - 10min gotowanie 60' Hallertau Tradition 13,5g 15' Hallertau Tradition 13,5g Drożdże US-05 wyszło 10 litrów 13 blg zeszło do 3 blg zabutelkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templariusz Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Warka nr 5 Wioska dymi owocami - Wędzone ale 16.03.2018 Viking malt Wędzony jabłonią 1,2 kg Weyermann pale ale 0,6kg Weyermann Carapils 0,6 kg Zacieranie 68 -60min 78 - 60min Gotowanie 60' Hallertau Traditon 15 g 60' Hallertau Tradition 15g drożdże US-05 wyszło 8 litrów 12,2BLG 31.03 zeszło do 3 blg, przelane na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się