2900 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Witam, właśnie robię cydr z drożdzy safcider, wstawiłem 10 litrów i chciałbym po zlać do butelek i na tych samych drożdzach wstawić kolejne 10 litrów, czy opcja zostawienia osadów i wlaniu 10 litrów soku oraz zamieszanie sprawdzi się czy lepiej przelać gęstwe i zostawić najsilniejsze drożdze i dodać do nowych 10l soku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Ja wykorzystując gęstwe po cydrze zalewam całość ponownie. Głównie z tego powodu że cydry robię w balonach i ciężko się zbiera gęstwe. Raz zebrałem coby nie zadawać wszystkiego i uważam że nie warto się męczyć przy balonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2900 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Czyli zlewasz po burzliwej i nie czyścisz balona tylko zalewasz świeżym sokiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Dokładnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi