seler Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Warka #59 Jasne pełne uwarzone latem, zapomniałem dopisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seler Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Warka #60 Marcowe III Monachijski 3,5kg Pilzneński 1,8kg RedX 0,25kg Caramel Pils 0,25kg zakwaszający 0,05kg Marynka własna szyszki 40g 60min Hallertauer 25g 20min Wyeast Bavarian Lager 50* 10min, 63* 40min 72* 35min mashout. Edytowane 11 Października 2013 przez seler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seler Opublikowano 26 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Warka #61 Irlandzkie Czerwone Pilzneński 5kg Monachijski 0,5kg Red-X 0,25kg Carared 0,25kg Caraamber 0,25kg pale-ale 0,25kg aroma 0,02kg Marynka (własna) 30g 60min Challanger 25g 30min Challanger 15g 15min Wyeast 1098 British Ale 50st 20min, 66st 2h 78st mashout Wyszło 26L 11BLG Edytowane 26 Października 2013 przez seler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seler Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Warka #62 Irlandzkie Czerwone II Poprzednie wyszło idealnie a ponieważ posiadałem dokładnie taki sam zestaw surowców to powtórzyłem warkę z małymi zmianami. Pilzneński 5kg Monachijski 0,5kg Red-X 0,25kg Carared 0,25kg Caraamber 0,25kg pale-ale 0,25kg aroma 0,05kg Marynka (własna) 30g 60min Challanger 15g 30min Challanger 10g 15min Wyeast 1098 British Ale 50st 20min, 66st 2h 78st mashout Wyszło 28L 11BLG (miałem do pomocy kolege więc dało się więcej ściągnąć znad osadu poprzez przechylenie gara) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seler Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Po dość długiej przerwie, ale tylko w warzeniu bo ogólnie sporo się działo (np. otwieranie przez Małążonkę knajpy z rzemieślniczymi we Wro ), wracam z nowym sezonem do warzenia Na początek próba Mefisto po półtora roku leżakowania - rewelacja plany na ten sezon: z góry: witbier -> Saison lub Tripel -> RiS z dołu: pils -> marcowe -> koźlak dubeltowy -> porter A jak jakimś cudem znajdę odrobinę czasu to IRA -> Szkockie Chyba po tych paru latach musze również wyrzucić trzy najstarsze fermentatory i zakupić nowe bo to już chodzenie po cienkiej linie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się