Gargh Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Gdyby kogoś interesowało... Trochę nieścisłości jest, ale to w końcu "lajfstajlowa" gazetka. http://moment.pl/artykuly-nawarzyles_sobie_piwa__to_je_teraz_wypij-450.html Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Całkiem przyzwoity tekst i fajna, wydaje mi się oddolna inicjatywa. Wg mnie autor - Jakub CHMIELewski a.k.a. TV - się postarał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Też uważam, że tekst napisany zgrabnie, w wywiadzie żadnych błędów się nie dopatrzyłem, no poza jednym przejęzyczeniem, że Browar to apteka. No tutaj zwracam się do wszystkich oponentów naszego nurtu antyaptecznego. No jak można mówić, ze browar to apteka. Browar to browar, a apteka to apteka. Czy w browarze sprzedaje się plastry, bandaże, leki itp?? Edytowane 15 Stycznia 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Czy w browarze sprzedaje się plastry, bandaże, leki itp?? No apteczka powinna, być. Nawet w browarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Czy w browarze sprzedaje się plastry' date=' bandaże, leki itp?? [/quote']No apteczka powinna, być. Nawet w browarze. No i piwo jest lekiem na całe zło... @Makaron - co za wyczucie czasu- post o godzinie 22:22:22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Też uważam, że tekst napisany zgrabnie, w wywiadzie żadnych błędów się nie dopatrzyłem, no poza jednym przejęzyczeniem, że Browar to apteka. Wyszło chyba jednak niezrozumienie naszego motto :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Wyszło chyba jednak niezrozumienie naszego motto :rolleyes: Gość dobrze rozumie ale jest w opozycji. Przyznać się, który to dał wywiad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Wyszło chyba jednak niezrozumienie naszego motto :rolleyes: Gość dobrze rozumie ale jest w opozycji. Źle rozumie. W haśle "browar to nie apteka" chodzi o to' date=' że nie trzeba odważać słodów co do dziesiątych części grama, drożdży liczyć czy aby jest dość miliardów komórek na cm3 gęstwy, a temperatury pilnować do 2 miejsca po przecinku, nie ma znaczenia czy na cichej piwo będzie 14 czy 17 dni. W "aptece" chodzi o aptekarską dokładność. Nie ma to żadnego związku z czystością. Nikt, z tych którzy aptekę przyjęli za swoje motto nie namawia, żeby nie dezynfekować sprzętu, mieć syf w warzelni itd. Przyznać się, który to dał wywiad? No ja rozumiem, że Gargh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gargh Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Tak, to ja jestem przesłuchiwanym. Natomiast co się tyczy apteki, to ja to rozumiem dwojako. Z jednej strony, tak jak pisze kopyr, to odważanie słodów itp. No nic nie poradzę, umysł ścisły:) A z drugiej strony przesadna wręcz dbałość o higienę. Jednego i drugiego nie mogę się wyzbyć Natomiast co do autora, to faktycznie, zacny z niego pismak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dobry tekst, z przyjemnością prześlę linka znajomym - do przemyślenia! Co do apteki - ten tekst mnie nie przekonuje, bardziej pasuje mi: "Czy ciemne czy jasne, ja piję własne." (wyczytane u skitofa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi