Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tak lecz tam jest opisany ogólny zarys wiec jezeli mi po 2 dniach spada do 3blg tam sie nie dowiem co jest grane, jedynie na forum ktos moze mi napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tak lecz tam jest opisany ogólny zarys wiec jezeli mi po 2 dniach spada do 3blg tam sie nie dowiem co jest grane, jedynie na forum ktos moze mi napisać Czyli musisz wydedukować sam, że albo temp za wysoka albo masz zakażenie, że tak zapiepsza w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Przy pierwszej warce nie ma co wydziwiać , wyjdzie jaka wyjdzie .Przy następnej poprawisz błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Po co ludzie siedza w takiej gorączce w domu? 25°C to można się ugotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tak lecz tam jest opisany ogólny zarys wiec jezeli mi po 2 dniach spada do 3blg tam sie nie dowiem co jest grane, jedynie na forum ktos moze mi napisać ZA-WY-SO-KA TEM-PE RA-TU-RA dlatego tak szybko odfermentowało . Następnym razem staraj sie utrzymać jakieś 20°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kupując drożdże, pisze na nich jak byk w jakich temp fermentować, a jak nie pisze to należy poczytać w necie, i to wystarczy, a na pewno będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 i tak tez zrobie niby drożdże do 24 pracuja wiadomo przy28 tez by zasówały jednak fakt jest za duża bo za szybko to poszło nastepną bede trzymać w chłodniejszym miejscu jak pisałem co warka to mniej błedow popełniac bede pewnie teraz juz wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Przy pierwszej warce nie ma co wydziwiać , wyjdzie jaka wyjdzie .Przy następnej poprawisz błędy święta prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 i tak tez zrobie niby drożdże do 24 pracuja wiadomo przy28 tez by zasówały jednak fakt jest za duża bo za szybko to poszło nastepną bede trzymać w chłodniejszym miejscujak pisałem co warka to mniej błedow popełniac bede pewnie teraz juz wiem jeśli napisali że 24°C to dlaczego fermentowałeś w 25°C ? W 28°C odfermentowały by w jeden dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 no w chacie nie ustawie se co do stopnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 no w chacie nie ustawie se co do stopnia masz aż takie duże wahania ? Mieszkasz w bloku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 4 pietrowy cos ala szeregowiec moge regulowac ale ten 1 stopien + - to chyba nie masakra co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 4 pietrowy cos ala szeregowiecmoge regulowac ale ten 1 stopien + - to chyba nie masakra co ?? nie , ale jak pisał jacer zdrowiej jest 20-21 °C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 przykrece o połowe i bede sie starał taką temperature utrzymać i z dala od grzejnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 przykrece o połowe i bede sie starał taką temperature utrzymać i z dala od grzejnika nie ma jakiegoś chłodniejszego miejsca w mieszkaniu ? Piwnica , korytarz, Klatka schodowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 piwnica tam jest jakies 10 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 piwnica tam jest jakies 10 stopni IDEALNA warz Pilsy !!!!! Ludzie marzą o takich warunkach , a Tobie los takie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 przykrece o połowe i bede sie starał taką temperature utrzymać i z dala od grzejnika przy grzejniku trzymałeś? Jak najdalej od grzejników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 ooo no to wiem na co sie nastawic zniose jutro a dzis na korytarz pod drzwi , z klatki ciagnie wiec jest chłodniej teraz wale juz w kime o 6 pobudka - robota pozdrawiam i dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) przykrece o połowe i bede sie starał taką temperature utrzymać i z dala od grzejnika przy grzejniku trzymałeś? Jak najdalej od grzejników. nie ale na tej samej scianie jakies 2m obok pewnie za blisko lecz i tak w calym pokoju jest cieplo - wiadro stało w rogu Edytowane 20 Stycznia 2010 przez Stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Na noc nie wyłączasz ogrzewania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 nie poto płace zeby wyłanczać czy mam włączone czy nie takim sam koszt - narazie , ale mamy se teraz zamontować czujniki wiec wtedy ile nabije tyle zapłace ale puki co to niech grzeje choćby chata pusta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jednak coś w tym jest, że Polacy lubią się przegrzewać. Ja muszę mieć w nocy chłód inaczej się nie wyśpie. Słyszałem, że Holendrzy ze zdziwieniem i niepokojem patrzą na polskie rodziny w NL, które gdy tylko temp. spadnie do +10°C zaczynają opatulać szczelnie dzieci, czapki, rekawiczki, szaliki i Bóg wie co jeszcze. I odwrotnie, polskie matki w NL z przerażeniem patrzą jak Holender/ka wsadza dziecko bez czapki, w lekkiej, ropziętej kurtce na rower i jedzie w miasto. Polacy chyba mają już genach wygrzewanie się na zapiecku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gargh Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 nie poto płace zeby wyłanczać Pomijając to, że wysoka temperatura nie jest ani trochę korzystna dla organizmu w nocy, to jedynym wyrazem, który napisałeś poprawnie jest wyraz "nie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 a" płace "to co? pies ?? może na forum języczne się przenieś jak takie problemy widzisz choć też nie wiem czy się tam nadajesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi