Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Tym oto słowem wstępu chciałbym rozpocząć moje zapiski dotyczące bieżących wydarzeń w mym mikrobrowarze 1.) W skrócie o posiadanym sprzęcie: Obecnie wykorzystuję do warzenia 2 garnki (30 L i 50 L). Wysładzanie przy zasypach do 7 kg. podobnie jak u większości piwowarów domowych przeprowadzam w fermentatorze z kranikiem i srajwężykiem. Dla większych zasypów wykorzystuję kastrę 70L z filtratorem rurkowym o dosyć dużej powierzchni 2.) Co się obecnie dzieje w browarze ? Melduję więc że moje wiadra są obecnie zajęte przez 2 zwariowane piwa które jeszcze przez dosyć długi czas będą te wiadra zajmowały - a mowa o RIS ok. 35 blg i BW ok. 34 BLG. 3.) Najbliższe plany ? W długi weekend planuję zrobić pierwszy krok w celu uzupełnienia moich zapasów piw lekkich na ciepłe dni - mowa o witbierze. Relacja z warzenia będzie stanowiła jednocześnie 1 wpis z konkretnymi danymi na temat warki. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 i jak tam aktywność BeK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 piwa, jeśli już zlane..., to pewnie się układają w butelkach.... podejrzewam, że kolejnego wpisu można spodziewać się wiosną 2017... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się