Skocz do zawartości

Co się warzy w browarze " BEZ KOMENTARZY"


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Tym oto słowem wstępu chciałbym rozpocząć moje zapiski dotyczące bieżących wydarzeń w mym mikrobrowarze    :D

 

1.) W skrócie o posiadanym sprzęcie:

 

Obecnie wykorzystuję do warzenia 2 garnki (30 L i 50 L). Wysładzanie przy zasypach do 7 kg. podobnie jak u większości piwowarów domowych przeprowadzam w fermentatorze z kranikiem i srajwężykiem. Dla większych zasypów wykorzystuję kastrę 70L z filtratorem rurkowym o dosyć dużej powierzchni ;)

 

2.) Co się obecnie dzieje w browarze ?

 

Melduję więc że moje wiadra są obecnie zajęte przez 2 zwariowane piwa które jeszcze przez dosyć długi czas będą te wiadra zajmowały - a mowa o RIS ok. 35 blg i BW ok. 34 BLG.

 

3.) Najbliższe plany ?

 

W długi weekend planuję zrobić pierwszy krok w celu uzupełnienia moich zapasów piw lekkich na ciepłe dni - mowa o witbierze. Relacja z warzenia będzie stanowiła jednocześnie 1 wpis z konkretnymi danymi na temat warki. 

Edytowane przez Gość
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.