arti81 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Szukam taniej metody na połączenie węży z resztą systemu. Przeglądając siec trafilem na ciekawą oferte, ale nie wiem czy mozna to zastosowac i jak sie zachowa w wysokiej temperaturze. http://dawmar-narzedzia.pl/shop/szybkozlacze-gwint-zewnetrzny-12-p-6298.html Jak myślicie warto czy moze jednak nierdzewka i zlacze camlock ~50 zł za sztuke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Najlepiej robić na triclampach, tyle, że parę groszy to już kosztuje. Sam się nad nimi zastanawiam, choć cena straszy nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Tylko Camlock i Tri-clamp.Podane przez ciebie złącze jest do powietrza, nie wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
growys Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Założyłem te szybkozłącze do chłodnicy miedzianej i zardzewiało po może miesiącu czy dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triektor Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 zwykłe szybko-złączki chromowane nie do wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) niektórzy używają takich są tańsze od złącz Camlock i Tri-clamp i spełniają swoje zadanie Edytowane 1 Maja 2016 przez gigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 uzywam od 2 lat. Geko też daje rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
growys Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Tu moja rdza, nie wiem czy te złącza są identyczne w konstrukcji wewnątrz ale kosztowało podobnie. I to nawet nie było używane z kwaśną brzeczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reverses Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 tez miałem epizod z "męską" szybkozłączką od powietrza. Niby niklowane, ale u mnie tez po jednej warce zgniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti81 Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 dzięki za fotke:) teraz już wiem że nie ma co kombinować i chyba zdecyduje się jednak na Camlock. I tu przy okazji zapytam, macie może jakiś sprawdzony sklep internetowy gdzie można je kupić ? Zawory w garach mam 1/2 cala, węże silikonowe 12x1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e5mercury Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Są camlocki z pp. Znacznie tańsze niż z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Są camlocki z pp. Znacznie tańsze niż z nierdzewki. może link dla porównania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e5mercury Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja kupiłem tu http://www.przewody-techniczne.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Od powietrza szybkozłączki geko przy zwykłej wodzie rdzewieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 ja mam złącza geka mosiężne i spełniają zadanie, jest szczelne, można wymienić uszczelkę w razie W. Jedyny problem z jakim się napotkałem to że przy wymiennikach ciepła cięzko zamontować dwa koło siebie, a i jedna plus normalna ogrodowa szybkozłączka jest cięzko strasznie wąskie te niektóre wymienniki robią, problem rozwiązać może jakieś kolanko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek winiarek Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Zastanawiam się nad zastosowaniem szybkozłącza jak do powietrza tyle ze mosiężnego, co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi