pako1 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 ......... ale limit zaglądania do fermentatora wyczerpany na tydzień. ............ Dlaczego??? Ja czasem nie zaglądam wcale, a innym razem nawet kilka razy w ciągu dnia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dziś na wszelki wypadek podniosłem do 12-13 stopni, a pod pokrywę fermentatora wpuściłem CO2 z butli. w jakim celu te CO2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 CO2 jako gaz cięższy od powietrza wypełni przestrzeń tuż nad lustrem brzeczki wypierając z tego miejsca tlen, ponieważ nie byłem pewien rychłego startu, winiarskim przyzwyczajeniem chciałem ograniczyć dostęp powietrza do brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się