pako1 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 ......... ale limit zaglądania do fermentatora wyczerpany na tydzień. ............ Dlaczego??? Ja czasem nie zaglądam wcale, a innym razem nawet kilka razy w ciągu dnia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dziś na wszelki wypadek podniosłem do 12-13 stopni, a pod pokrywę fermentatora wpuściłem CO2 z butli. w jakim celu te CO2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 CO2 jako gaz cięższy od powietrza wypełni przestrzeń tuż nad lustrem brzeczki wypierając z tego miejsca tlen, ponieważ nie byłem pewien rychłego startu, winiarskim przyzwyczajeniem chciałem ograniczyć dostęp powietrza do brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi