Girus Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witam W tym miejscu chcialbym opisywac swoje Warki, Swoja przygode dopiero zaczalem 2 tygodnie temu wiec doswiadczenie mam niewielkie. Sprzet jakim dysponuje to garnek nierdzewny 25l i wiadra z firmy biowin 30l, chlodnice i kapslownice poki co pozyczam od kolegi. warka 1 01.05.2015American Pale AleZasypPale Ale- 4.5 kg Pszeniczny- 0.2 kg Karmelowy- 0.2 kg zacieranieNa lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wodychmielenie/dodatki15g Magnum- 60 minut 10g cascade- 30 min 20g Cascade, 5g Mchu irlandzkiego- 15 min 30g cascade-0 min (na samym koncu warzenia, toz przed wylaczeniem palnikow) drożdżeSafale US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girus Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 warka 2 08.05.2015American wheatZasyp Pilznenski 2.2 kg Pszeniczny 2.2 kg zacieranieNa lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wodychmielenie/dodatki – 15g chmielu Citra na początku gotowania – 15g chmielu Amarillo w 45 minucie gotowania – 30g chmielu Citra tuż po wyłączeniu palnika drożdżeSafale US-05 Koncowe BLG po wysladzaniu wyszlo mi tylko 10 BLG wiec nastepnym razem uzyje wiekszego zasypu albo cos nie tak zrobilem przy wysladzaniu,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się