khalid Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Witam! Robię właśnie klon pewnej receptury z amerykanskiego forum: wedzone Ale (12 Plato, 4 kg slodu pilznenskiego, 1 kg wedzonego bukiem i 0,4 wedzonego wisnia). Jedyna wskazowka, jaka uzyskalem od autora receptury dot. chmielenia brzmi: "It’s lightly bittered with Magnum and finished with Sterling." Pytanie: czy sadzicie, ze poprzez uzycie slowa "finshed with Sterling" autor ma na mysli chmielenie pod koniec gotowania czy chmielenie na zimno? Jakies pomysly ile chmielu uzyc? Chce, zeby byl wyczuwalny, ale wedzonosc tez ma grac wazna role. Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się