Skocz do zawartości

Interpretacja receptury chmielenia


Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Robię właśnie klon pewnej receptury z amerykanskiego forum: wedzone Ale (12 Plato, 4 kg slodu pilznenskiego, 1 kg wedzonego bukiem i 0,4 wedzonego wisnia). Jedyna wskazowka, jaka uzyskalem od autora receptury dot. chmielenia brzmi: "It’s lightly bittered with Magnum and finished with Sterling."

 

Pytanie: czy sadzicie, ze poprzez uzycie slowa "finshed with Sterling" autor ma na mysli chmielenie pod koniec gotowania czy chmielenie na zimno?

 

Jakies pomysly ile chmielu uzyc? Chce, zeby byl wyczuwalny, ale wedzonosc tez ma grac wazna role.

 

Dzieki!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.