tomek123 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Witam, Jak w temacie. Chodzi o to, że potrzebuję zrobić starter na raty : pierwszy 2L , drugi 4L tylko mam 400gram suchego ekstraktu. Chciałbym do drugiego kroku wykorzystać słód który mi został z tamtego roku ok 2 - 3 kg Czy trzeba przechodzić przez etapy zacierania czy wystarczy go tylko podgrzać aby zebrać wody wysłodkowe ? Jak to się a do proporcji ? ile wody ile słodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BretBeermann Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Około 175-200 g do 1 L woda jest mała warka do starter. Do filtracji masz dużo opcje. Czasami uzywam French Press. http://imgur.com/a/D8Ytx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się