mietekii Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Potrzebny mi cukier kandyzowany do Belga i nie bardzo wiem gdzie w Warszawie można nabyć. Czy ewentualnie dostępny jest jakiś zamiennik z "cywilnych" składników. Cukier trzcinowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 W Warszawie w sklepie piwowarskim na stalowej (Praga), ewentualnie zrób sam, jest wiele przepisów na cukier kandyzowany na forum. Małą różnice podobno robi (wyczytane gdzieś tam) dodanie cukru trzcinowego np. demerara, jest ogólnie dostępny (lidl itp). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackStyle Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 W almie tez jest na pewno cukier Kandyzowany i kilka innych ciekawych. Popatrz w dużych marketach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Ja robiłem ostatnio dubbla według receptury Czesława Dziełaka i rzeczywiście najlepsze efekty daje syrop kandyzowany który można kupić na stalowej, co prawda jest cholernie drogi ale warto. Można też spróbować go wymieszać z cukrem kandyzowanym i np. muscovado, podobno w Westvleteren tak robią. Sprawdź najpierw na allegro, powinno być taniej jeśli będzie a jak nie to w piwnym krafcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietekii Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Dzięki, potrzebny mi na dziś więc spróbuję w Almie, na Stalowej albo dam trzcinowy. A nie wiedziałem że na Stalowej jest Piwny Kraft to chyba jakaś nowość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi