Rafał Wyka Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Cześć wszystkim! Po pięciu latach przerwy wracam do warzenia. W nowej lokalizacji, w nowej odsłonie, stąd postanowiłem zerwać ze starym kontem, do którego notabene utraciłem dostęp. W latach 2009 - 2011 uwarzyłem około 200 litrów piwa zacierając ze słodów, lecz ze względu na sytuację mieszkaniową musiałem zrezygnować warzenia. Od roku planowałem powrót, który zwieńczyłem sukcesem. 17 czerwca uwarzyłem "re-inauguracyjne" IPA, co ciekawe, tym razem z ekstraktu - konsekwencja faktu, że w nowej lokalizacji nie mam jeszcze kompletu sprzętu. Przede wszystkim brakowało mi chłodnicy, filtra i odpowiedniego garnka. Chłodnica już jedzie, drugi w historii mojego "browaru" filtr z oplotu zmajstrowałem dziś wieczorem a garnek kupię na dniach. W planach IPA ze słodów i dry stout - po mimo lata mam całkiem znośne warunki do górnej fermentacji. Życzcie mi mocnej, charakternej goryczki. W pierwszym IPA będzie lekka mimo 90g chmielu Summit (zbyt szczelnie zawinąłem chmiel w tkaninę przy chmieleniu...). Pozdrawiam! Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Rafał Wyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się