Pindin Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Nazwa - Specjal W Pochodzenie - Weyermann, Niemcy Strona producenta - weyermann.de lub http://www.weyermann.de/ger/gelbe_seiten.asp?snr=2&idkat=1145&umenue=yes&idmenue=2&sprache=1 Opis - Produkowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Słód nadaje piwu aromat oraz smak mocno słodowy, karmelowy oraz skórki od chleba. Wnosi również posmaki rodzynek, orzechów. Niewielkie ilości +/- 5% przyciemniają barwę piwa do koloru miedzi. Aromat jest intensywny, wystarczy niewielka ilość, żeby był dobrze wyczuwalny. Może stanowić do 15% w zasypie. Barwa - 280-320 EBC Zastosowanie surowca - Słód polecany do piw belgijskich, brown ale, barley wine, porter, stout, schwarzbier, doppelboch oraz eisbock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się