Jurgen Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam wszystkich. Od dzisiaj zaczynam wrzucać tutaj moje receptury na kolejne warki. Mam nadzieję, że niektórzy zanjdą tutaj inspirację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgen Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 (edytowane) Wrzucam wszystkie moje warki z ostatniego póltora roku od numeru 48. 48 Mild 49 Dry Stout (podejście III) 50 White IPA 51 Grodziskie 52 Jasne Ale 53 Piwo stołowe (wysłodziny po #53) 54 Brown Ale (podejście III) 55 Witbier (podejście III) 56 American Wheat podejście III 57 Pils Czeski (I) 58 NZ PA 59 Coffee Stout 60 Pils Czeski (II) 61 Belgian Blonde 62 Torfowa IPA 63 APA (I) 65 Pszenica Czekoladowa 66 Stout wędzony 67 Żytnie 68 Saison 69 Maibock 70 Porter Bałtycki 71 Imperial Red Ale 72 Rye IPA 73 Mild II 74 Pils III 75 APA III 76 Rosanke 77 American Wheatwine 78 Polish Amber Ale 79 Mild III 80 Sour American Pale Ale 81 Strong Scotsh 82 Belgian Pale Ale 84 Saison lemongras 85 Sybilla Wet Hop Ale 86 Sugar Belgian Brett Ale 87 Super Saison Oak chips aged 88 Belgian-American Sour Ale 89 Peated Dark Sour Ale 90 Weizenbock IPA (1) 91 Foreign Extra Stout (2) 92 Polish Lager 93 IIPA (2) New Zealand 94 Weizenbock IPA (2) 95 Belgian IPA 95 Belgian IPA 96 Weizenbock IPA (3) 97 Red Rye Farmhouse Ale 98 Smoked Session IPA 99 Double IPA 100 American Bitter Saison 101 Weizenbock IPA (4) 102 Smoked Double IPA 103 Vietnam Stout 104 Weizenbock IPA (5) 105 Amber Ale 106 American Pale Ale (weselne) 107 Brown Porter (weselne) 108 Grodziskie 109 Saison Lemongrass (2) 110 Vietnam Stout (2) 111 Super Saison 112 American IPA 113 WeizenHop (6) 114 Kriek 115 Framboise 116 Fruit Pale Ale 117 Sour Saison 118 American Rye Stot 119 Grodziskie Edytowane 13 Lipca 2016 przez Jurgen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgen Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 (edytowane) #120 Pils 12Blg 20litrów Woda początkowa: 15l Słody: Pilzneński MaltEurope 90% Monachijski Strzegom 10% Zacieranie: 62oC - 30' 72oC - 30' 75oC - 5' Gotowanie: 70' Warrior 2015 - 20g na 60' Warrior 2015 - 10g na 30' Fermentacja Wyeast 2308 Munich Lager - dwu dniowy starter 2litry. Chmielenie na zimno: Warkę dzielę na cztery części, każda chmielona na zimno innym chmielem: a. Sybilla 2015 - 25g/5l b. Iunga 2015 - 25g/5l c. Lomik 2015 - 25g/5l d. Cascade 2015 - 25g/5l #121 Polskie Ale 12Blg 10litrów Woda początkowa: 7,5 litra Słody: Pilzneński MaltEurope 90% Monachijski Strzegom 10% Zacieranie: 65oC - 40' 75oC - 5' Gotowanie: 70' Magnum 2015 - 10g na 60' Magnum 2015 - 5g na 30' Fermentacja US-05 Chmielenie na zimno: Lomik 2015 - 25g/10l Sybilla 2015 - 25g/10l Iunga 2015 - 25g/10l Z jednej strony ma powstać piwo górnej fermentacji z chmieleniem wszystkimi chmielami na raz a z drugiej ma powstać lager, gdzie każdy chmiel będzie występował osobno. Ciekaw jestem efektów:) Edytowane 14 Lipca 2016 przez Jurgen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgen Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Warka #122 American Brown Ale 12Blg 10l Słody: Pilzneński MaltEurope 75% Monachijski Strzegom 10% Brown 200EBC Fawcett 7% Crystal 150EBC Castle 5% Czekoladowy Castle 3% Zacieranie: 65oC na 40' 75oC na 5' Gotowanie: 70' Magnat 20g na 60' Magnat 10g na 30' Citra 2015 20g na flame out Fermentacja: WY 1056 American Ale - Starter 2 litrowy dwudniowy. Warka #123 Imperial Stout 22Blg 10l Słody: Pilzneński MaltEurope 52,7% Monachijski Strzegom 9.5% Czekoladowy Castle 7,3% CaraMunich Weyermann 6,6% Carafa Special 6,6% CaraAroma 4,8% Pszeniczny 4,8% Abbey 4,4% Special B 1,7% Crystal Wheat 1,7% Zacieranie 62-63oC na 40' 72-73oC na 20' 75-77oC na 5' Gotowanie 70' Mosaic 2014 30g na 60' Mosaic 2014 30g na 30' Fermentacja WY 1056 American Ale gęstwa zebrana z piwa 12Blg tuż przed warzeniem. Edytowane 21 Lipca 2016 przez Jurgen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgen Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Warka #124 Oatmeal Sweet Stout 13,5Blg - 12l Słody Pale Ale 57% Płatki Owsiane 20% Carafa Special 6% Czekoladowy 6% CaraMunich 80-100EBC 6% Monachijski 5% Zacieranie 65oC/45' 75oC/5' Gotowanie - 70' Magnat 2014 - 15g/60' Fermentacja - gęstwa American Ale 1056 wzięta z warki #122 American Brown Ale. Warka podzielona będzie na cztery części: a. dodana kawa wietnamska zmielona - na zimno, b. dodane amerykańskie chmiele na zimno c. dodane płatki z beczki po Bourbonie. d. nic Warka #125 Marcowe 14Blg - 10l Słody Wiedeński Strzegom 40% Monachijski Strzegom 35% Pilzneński Malteurope 20% CaraClaire 5% Zacieranie 62oC/30' 72oC/30' 75oC/5' Gotowanie - 90' Magnat 2014 - 10g/60' Fermentacja - gęstwa z warki #120 Pils Munich Lager 2308 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się