Marek K. Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ahoj! Ponieważ zostałem zjechany, że ABW na płatkach dębowych jako druga warka w życiu pewnikiem się nie uda, to ciągnę temat dalej: z "popłuczyn", jakie zostaną mi po słodzie z ABW chciałbym uwarzyć jeszcze APA (dorzucę pewnie trochę ekstraktu z proszku) i tak przyszło mi na myśl, że poza chmieleniem CTZ na goryczkę, Amarillo i Simcoe na smak oraz Citrą na aromat, dorzuciłbym może trawy cytrynowej, zastanawiam się jedynie, na którym etapie? Macie jakieś doświadczenia? Znalazłem info, że na cichą na 5 dni, a do gotowania? Oraz jakie proporcje dorzucić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Ja dodawałem na ostatnie 10 minut gotowania 20g trawy i 30g skórki z cytryny. Sprawdziło się super zarówno w smaku i aromacie, przy czym uważam jednak, że trawa bardziej wyszła niż te skórki. Warka 20-litrowa. Marek K. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackStyle Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Ja dawałem trawę i do gotowania i na cichą. Osobiście dodałbym do gotowania, mniej aromatów trawy i zieleniny niż po dodaniu na cichą. Marek K. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guest_1 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja bym trawy nie dodawał. Nie jestem zadowolony z jej uzycia. Wyszła mi przez nią mydelniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się